Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περισσότερες γυναίκες στον κινηματογράφο επιθυμεί η Ντάριλ Χάνα

Περισσότερες γυναίκες στον κινηματογράφο επιθυμεί η Ντάριλ Χάνα

Η ηθοποιός Ντάριλ Χάνα είναι μια ακόμη υποστηρίκτρια των κινημάτων κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ και σε άλλα εργασιακά περιβάλλοντα γενικότερα. Η 57χρονη ηθοποιός, με αφορμή τη θέση της σε ρόλο σκηνοθέτριας για πρώτη φορά και την πρεμιέρα της ταινίας της στο Southwest Film Festival, στάθηκε στο γενικότερο αποκλεισμό του γυναικείου φύλου απ’ όλη την κινηματογραφική βιομηχανία και το δικαίωμα στην εργασία.

Η ηθοποιός Ντάριλ Χάνα είναι μια ακόμη υποστηρίκτρια των κινημάτων κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ και σε άλλα εργασιακά περιβάλλοντα γενικότερα.

Η 57χρονη ηθοποιός, με αφορμή τη θέση της σε ρόλο σκηνοθέτριας για πρώτη φορά και την πρεμιέρα της ταινίας της στο Southwest Film Festival, στάθηκε στο γενικότερο αποκλεισμό του γυναικείου φύλου απ’ όλη την κινηματογραφική βιομηχανία και το δικαίωμα στην εργασία.

Θυμόμαστε τη διάσημη ηθοποιό κυρίως από το ρόλο της στις ταινίες «Kill Bill 1&2», και η ίδια μάλιστα δηλώνει πως, μετά τη συμμετοχή της εκεί, δε δέχτηκε καμία πρόταση να συναντηθεί με παραγωγούς ή σκηνοθέτες και να συζητήσει για κάποιο καινούριο ρόλο.

Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι γυναίκες που δυσκολεύονται αρκετά στον εργασιακό τομέα, αλλά και στη βιομηχανία της γιγαντοοθόνης: αν και οι ίδιες θέλουν να συμμετάσχουν σε ταινίες, κανείς δεν τις αντιμετωπίζει σοβαρά και κατ’ επέκταση δεν ακούνε κανένα τηλέφωνο να χτυπά και καμία πρόταση για δουλειά στις μέρες μας.

Είναι καιρός οι άντρες και οι γυναίκες να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας για τις γυναίκες ηθοποιούς.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024