Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή για τα κρούσματα βίας και λογοκρισίας για το Jesus Christ Superstar

Οργή για τα κρούσματα βίας και λογοκρισίας για το Jesus Christ Superstar

Βίαιες επιθέσεις, κατάρες, βρισιές και εκφοβισμός είναι καθημερινά φαινόμενα εδώ και ένα μήνα έξω από το θέατρο Ακροπόλ. Αιτία για όλα αυτά η παράσταση «Jesus Christ Superstar» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θέμις Μαρσέλου με 30 ηθοποιούς, χορευτές και τραγουδιστές επί σκηνής και 10μελή ζωντανή ορχήστρα.

Βίαιες επιθέσεις, κατάρες, βρισιές και εκφοβισμός είναι καθημερινά φαινόμενα εδώ και ένα μήνα έξω από το θέατρο Ακροπόλ. Αιτία για όλα αυτά η παράσταση «Jesus Christ Superstar» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θέμις Μαρσέλου με 30 ηθοποιούς, χορευτές και τραγουδιστές επί σκηνής και 10μελή ζωντανή ορχήστρα.

Παραθρησκευτικές οργανώσεις έχουν βάλει σκοπό να κατεβάσουν την παράσταση και με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να εμποδίσουν την διεξαγωγή της. Μετά την παρεμπόδιση των θεατών να εισέλθουν στο θέατρο και τα συνθήματα που φώναζαν έξω από το κτίριο μερικοί θερμοκέφαλοι, όλοι νόμιζαν ότι η κατάσταση θα εκτονωνόταν.

Αντιθέτως τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο επικίνδυνα όταν οι διαμαρτυρόμενοι έφτασαν στο σημείο να σπάσουν αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης, να πετάξουν μπογιές στην μαρκίζα του θεάτρου και να πετάξουν φυλλάδια με υβριστικό περιεχόμενο στο σπίτι της μητέρας της Αντιγόνης Ψυχράμη που υποδύεται τη Μαγδαληνή.

Από τις 9 Φεβρουαρίου όπου και παίζεται το διάσημο μιούζικαλ των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice, στο θέατρο Ακροπόλ οι συντελεστές της παράστασης είχαν επιλέξει να μην αφήσουν τις διαμαρτυρίες να κάμψουν το ηθικό τους και να επηρεάσουν την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει.

Ωστόσο μετά και τα τελευταία γεγονότα, τις καταστροφές σε αυτοκίνητα συντελεστών αλλά και τη μήνυση που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος -πρακτική που ακολούθησε και ο αντίστοιχος των Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος- αποφάσισαν να δράσουν

Στη μήνυσή του ο μητροπολίτης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η παράσταση παρουσιάζει τον Χριστό «ως μέλος της κοινότητας των χίπις, κοινότητα προσώπων που έχει ταυτιστεί με σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών ουσιών», ενώ με σημερινή του ανακοίνωση ο μητροπολίτης Αμβρόσιος καλεί τους «χριστιανούς να κλείσουν την ΕΡΤ» γιατί οι δημοσιογράφοι της φέρθηκαν με αγένεια στον μητροπολίτη Κυθήρων που είχε κληθεί να σχολιάσει το επίμαχο θέμα.

Οι εργαζόμενοι στο θέατρο θα πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη στις 18:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως «ο φόβος δεν θα περάσει στην Τέχνη».

«Αρκετά! Ως εργαζόμενοι του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, δηλώνουμε πως δεν θα λυγίσουμε στο φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ.

Δυστυχώς, παρ όλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Νατάσα Μαστοράκου

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024