Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαφιόζικες πρακτικές εκφοβισμού των συντελεστών του Jesus Christ Superstar

Μαφιόζικες πρακτικές εκφοβισμού των συντελεστών του Jesus Christ Superstar

Κραυγή απόγνωσης από τους εργαζόμενους του θεάτρου Ακροπόλ, που παίζεται το μιούζικαλ Jesus Christ Superstar, οι οποίοι με ανακοίνωση τους ζητούν το πλέον αυτονόητο να δοθεί ένα τέλος στον φόβο, την λογοκρισία και κυρίως τη φίμωση της τέχνης.

Κραυγή απόγνωσης από τους εργαζόμενους του θεάτρου Ακροπόλ, που παίζεται το μιούζικαλ Jesus Christ Superstar, οι οποίοι με ανακοίνωση τους ζητούν το πλέον αυτονόητο, να δοθεί δηλαδή ένα τέλος στον φόβο, την λογοκρισία και κυρίως τη φίμωση της τέχνης.

Για να φτάσουν σε αυτό το σημείο έχουν προηγηθεί περιστατικά, που δεν δικαιολογούνται το 21ο αιώνα, στον οποίο και βρισκόμαστε, αφού για μία ακόμη φορά άνθρωποι προσπαθούν μα φιμώσουν την τέχνη με μαφιόζικες πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης, όλα αυτά στην Ελλάδα του 2018.

Κάποιοι, οι οποίοι με το «έτσι θέλω» θεωρώντας ότι είναι οι πλέον υπεύθυνοι να κρίνουν και να αποφασίζουν, στράφηκαν εναντίον του πολυβραβευμένου μιούζικαλ Jesus Christ Superstar που ανέβηκε από τις 9 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ακροπόλ.

Από εκείνη τη μέρα μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων έχουν κάνει διαμαρτυρίες έξω από το θέατρο, ενώ κάποιοι έφτασαν στο σημείο «για τιμωρία» να σπάσουν αυτοκίνητα των συντελεστών της παράστασης και να πετάξουν μπογιές στην μαρκίζα του θεάτρου, επιθέσεις που θυμίζουν κατά πολύ αυτές στο γλυπτό «Phylax» στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου, όπου για… κάποιους συμβόλιζε τον Σατανά.


(Φωτογραφία από το Intime)

Μάλιστα ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ κατέθεσε και μήνυση για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος, πρακτική που ακολούθησε και ο αντίστοιχος των Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.

Στη μήνυσή του ο μητροπολίτης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η παράσταση παρουσιάζει τον Χριστό «ως μέλος της κοινότητας των χίπις, κοινότητα προσώπων που έχει ταυτιστεί με σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών ουσιών».

Αυτή η εξέλιξη έφερε τους εργαζόμενους του θεάτρου στα όρια τους και με την ανακοίνωση που εκδίδουν λένε: «όχι στο φόβο – όχι στη λογοκρισία – όχι στη φίμωση της Τέχνης», ενώ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο Θέατρο Ακροπόλ

«Όχι στο φόβο – όχι στη λογοκρισία – όχι στη φίμωση της Τέχνης

Στις 9 Φεβρουαρίου 2018, ανέβηκε στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ το κλασικό, πολυβραβευμένο μιούζικαλ “JESUS CHRIST SUPERSTAR” των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice.

Πρόκειται για ένα μιούζικαλ 45 ετών που έχει παιχτεί σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμαστε εν έτει 2018 αντιμέτωποι με παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις. Από την πρώτη μέρα, οι ομάδες αυτές προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα φανατικό όχλο ώστε να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Βρίσκονται καθημερινά έξω από το θέατρο δημιουργώντας έκρυθμο κλίμα.

Έχουν ήδη επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και στη μαρκίζα του θεάτρου και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης.

Με κάθε ευκαιρία εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς και με επιθετικές αναρτήσεις όπως «κάψτε το θέατρο».

ΑΡΚΕΤΑ! Ως εργαζόμενοι του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, δηλώνουμε πως δεν θα λυγίσουμε στο φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ.

Δυστυχώς, παρ όλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας μας.

Την Πέμπτη 1/3 στις 18:00, έξω από το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, οι εργαζόμενοι και συντελεστές της παράστασης θα πραγματοποιήσουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο ΦΟΒΟΣ δεν θα περάσει στην Τέχνη».

in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024