Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Tough fashion»: Οταν η μόδα γίνεται επώδυνη

«Tough fashion»: Οταν η μόδα γίνεται επώδυνη

Eκθεση στο «Τριανόν» αναδεικνύει το σκληρό πρόσωπο της μόδας που δίνει κυριολεκτική έννοια στην έκφραση fashion victim

Εκθέσεις μόδας σε φουαγέ κινηματογράφων δεν είναι φαινόμενο σύνηθες, όμως αυτό ακριβώς αποπειράται το «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος και Πατησίων) από τις 9 ως τις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Βήμα στην αίθουσα (που είναι ανοιχτή σε τέτοιες ιδέες) η μη κερδοσκοπική εταιρεία NoTraditional σε συνεργασία με την Ecoluxe London παρουσιάζει την έκθεση «Tough fashion» («Σκληρή μόδα»), μια «capsule» συλλογή ρούχων και αξεσουάρ μόδας από διάφορες εποχές και κουλτούρες, που – το καθένα με τον τρόπο του – έχει φανεί επώδυνο είτε για τους ανθρώπους είτε για ζώα. Μια έκθεση για το σκληρό πρόσωπο της μόδας που δίνει κυριολεκτική έννοια στην έκφραση fashion victim (θύμα μόδας).

Η Εcoluxe London, που δραστηριοποιείται στον χώρο της αειφόρου μόδας από το 2010, παρουσίασε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη έκθεση στην γκαλερί σύγχρονης τέχνης «Andipa» στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2017 με την υποστήριξη του δημάρχου του Λονδίνου. Εναν χρόνο μετά η έκθεση μεταφέρεται και στην Αθήνα για να αποκαλύψει στο κοινό το σκληρό πρόσωπο της μόδας. Στην έκθεση παρουσιάζονται μερικά από τα πιο βασανιστικά για τους ανθρώπους ή τα ζώα αξεσουάρ μόδας που χρησιμοποιήθηκαν στο πέρασμα των χρόνων, όπως: βεντάλια από φτερά λευκοκέφαλου θαλασσαετού και ταρταρούγα (βικτωριανής περιόδου), ορειχάλκινες σπείρες για τον λαιμό της φυλής Kayan Padaung (Μιανμάρ, 20ός αι.), σετ κοσμημάτων από μικρά κοράλλια (vintage), παλτό από δέρμα φώκιας (vintage), κάπα από δέρμα οσελότου (vintage), τσάντα από δέρμα αρμαντίλο (vintage), τσάντα από δέρμα αλιγάτορα (σύγχρονη), τσάντα από δέρμα πύθωνα (σύγχρονη), μεταξωτά παπούτσια «Χρυσού Λωτού» – μήκους 7,62 εκ. (Κίνα, αρχές 20ού αι.), δερμάτινα παπούτσια «Ασημένιου Λωτού» – μήκους 10,15 εκ. (Κίνα, αρχές 20ού αι.), μπόα από φτερά έμου (σύγχρονο), πήλινος δίσκος για τα χείλη, διαμέτρου 8 εκ. (Αιθιοπία, 20ός αι.), γόβες «killer heels» (σύγχρονες), εσάρπα από δέρμα Αστρακάν (vintage) και κορσές (σύγχρονος).

Με έδρα το Λονδίνο, η Ecoluxe London δραστηριοποιείται στον χώρο της αειφόρου μόδας και είναι η πρώτη «πλατφόρμα» στο Ηνωμένο Βασίλειο που προέβαλε την οικολογική πολυτέλεια ως τρόπο ζωής. Το επίκεντρο της φιλοσοφίας της, η υπεύθυνη πολυτέλεια: ποιοτικά προϊόντα από ανανεώσιμες πηγές, που έχουν αποκτηθεί με δίκαιες συναλλαγές. Η πρώτη κλαδική έκθεση της Ecoluxe London διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο 2010 και εγκαινιάστηκε από τη Miriam González Durántez, σύζυγο του τότε βρετανού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Nick Clegg, και είχε εξαιρετική υποδοχή από τα εθνικά και διεθνή μέσα. Από τον Σεπτέμβριο του 2017, λόγω πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, η ομάδα της Ecoluxe London αποφάσισε την αναστολή της συμμετοχής της στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου και τη διαφοροποίηση της εμπορικής της δραστηριότητας, διατηρώντας πάντοτε με συνέπεια τις αξίες της.

in.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024