Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μ.Μανουσάκης μιλάει για την επιστροφή του στην τηλεόραση

Ο Μ.Μανουσάκης μιλάει για την επιστροφή του στην τηλεόραση

O Μανούσος Μανουσάκης απαντάει σε 11 ερωτήσεις στο BHMAgazino και όπως αναφέρει δεν πιστεύει ότι για ένα ανόητο σενάριο ευθύνεται ένας χαμηλός προϋπολογισμός

O Μανούσος Μανουσάκης απαντάει σε 11 ερωτήσεις στο BHMAgazino και όπως αναφέρει δεν πιστεύει ότι για ένα ανόητο σενάριο ευθύνεται ένας χαμηλός προϋπολογισμός

Είναι αλήθεια ότι ετοιμάζεστε να επιστρέψετε στην τηλεόραση; «Ναι. Κατέθεσα την πρότασή µου στη δηµόσια τηλεόραση και αναµένω απάντηση. Μου φαίνεται τραγικό ότι σχεδόν 10 χρόνια δεν έχει επενδύσει σε µια ελληνική σειρά. Δυστυχώς, οι εκάστοτε κυβερνώντες, χωρίς εξαιρέσεις, την ταυτίζουν µόνο µε την ειδησεογραφία, µε τα θυµωµένα talk shows. Δηµόσια τηλεόραση όµως σηµαίνει και ψυχαγωγία, και µια σειρά µυθοπλασίας έχει πολύπλοκες επιδράσεις: η ελληνική γλώσσα, η ελληνική άποψη, το συναίσθηµα, όλα αποτυπώνονται σε ένα σίριαλ».

Προτείνατε όμως τους «Ακύμαντους» (εκδ. Λιβάνη), ένα κυρίως πολιτικό μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη, ο οποίος αποτελεί και ένα δυναμικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ..
. «Το «προξενιό» έγινε από τον εκδότη Ηλία Λιβάνη. Διάβασα το βιβλίο, µε ενδιέφερε, είχε ζωντανό υλικό για την Ελλάδα τού σήµερα, χωρίς πολιτικό-κοµµατικό πρόσηµο, γιατί τα τελευταία χρόνια στις σειρές βλέπουµε µια Ελλάδα-καρικατούρα. Πρόκειται για ένα πολιτικό, αστυνοµικό, ερωτικό µυθιστόρηµα που αφορά την καθηµερινότητά µας τα τελευταία χρόνια: από τους Ολυµπιακούς Αγώνες µέχρι το Καστελόριζο».

Το χαμηλό budget ή η έλλειψη δημιουργικότητας οδηγούν στη δημιουργία αδιάφορων σειρών τα τελευταία χρόνια; «Η οικονοµική κρίση είναι απότοκη της πολιτιστικής. Βιώσαµε τη διάλυση των κοινωνικών ιστών. Δεν φταίει ο χαµηλός προϋπολογισµός για ένα ανόητο σενάριο. Γιατί και «Oι τρεις Χάριτες» και «Oι Απαράδεκτοι» σε ένα στούντιο γυρίστηκαν, αλλά ήταν αριστουργήµατα».

Οι σειρές σας, που σημείωναν πάντοτε ρεκόρ τηλεθέασης, έθιγαν θέματα-ταμπού… «Ναι. Οταν γύριζα τη σειρά «Η αγάπη ήρθε από µακριά» για τον έρωτα ενός αλβανού µετανάστη και µιας Ελληνίδας, θυµάµαι την κουβέντα µιας φίλης που µε συγκινεί ακόµη: «Κατάλαβα ότι ο άνθρωπος που µου σκάβει τον κήπο έχει µάνα, γυναίκα, παιδιά, ερωµένη. Πριν νόµιζα ότι ήταν εργαλείο» µου είπε».

Αντιδράσεις συναντήσατε;
«Ναι, όταν όµως ξεκινούσε η προβολή των επεισοδίων όλα εξοµαλύνονταν. Και είχαµε να κάνουµε µε µειονότητες. Στους «Ψίθυρους καρδιάς» µε Ροµά, στο «Mη µου λες αντίο» µε µουσουλµάνους της Δυτικής Θράκης. Οι κοινότητες µάς αντιµετώπιζαν αρχικά µε δυσπιστία. Και δικαίως. Είχαν κακοπάθει οι άνθρωποι».

in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024