Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπακωνσταντίνου-Μποφίλιου μαζί στη σκηνή για πρώτη φορά [βίντεο]

Παπακωνσταντίνου-Μποφίλιου μαζί στη σκηνή για πρώτη φορά [βίντεο]

Μια ζωντανή παρουσίαση δίσκου του Βασίλη Παπακωνσταντίνου είναι από μόνη της γεγονός. Ο αγαπημένος ερμηνευτής δεν συμπαθεί πολύ τις παρουσιάσεις, τα καλά λόγια, τις φιλοφρονήσεις. Για αυτό και ένιωθε άβολα όταν άκουγε τον Οδυσσέα Ιωάννου και τον Θέμη Καραμουρατίδη να εκθειάζουν το ταλέντο του, τις τρομερές φωνητικές του δυνατότητες, το μεγαλείο της ψυχής του. Ότι έχει να πει προτιμάει να το λέει μέσα από τις ερμηνείες του.

Μια ζωντανή παρουσίαση δίσκου του Βασίλη Παπακωνσταντίνου είναι από μόνη της γεγονός. Ο αγαπημένος ερμηνευτής δεν συμπαθεί πολύ τις παρουσιάσεις, τα καλά λόγια, τις φιλοφρονήσεις. Για αυτό και ένιωθε άβολα όταν άκουγε τον Οδυσσέα Ιωάννου και τον Θέμη Καραμουρατίδη να εκθειάζουν το ταλέντο του, τις τρομερές φωνητικές του δυνατότητες, το μεγαλείο της ψυχής του.

Η Μαργαρίτα Μάτσα, διευθύνουσα σύμβουλος της MINOS/EMI έκανε την πιο ειλικρινή εισαγωγή της βραδιάς και από εκεί και πέρα όλα κύλησαν φυσιολογικά. «Μας πήρε μια μέρα να συμφωνήσουμε τα πάντα με το Βασίλη και έξι μήνες για να γίνει αυτή η παρουσίαση». Και η αλήθεια είναι ότι το «Όλα είναι για μας» το έχουμε ήδη αγαπήσει πολύ. Την ευαισθησία του Θέμη, τους στίχους του Οδυσσέα, την καθαρότητα της φωνής του Βασίλη.

Ένα σπάνιο δείγμα της ελληνικής μουσικής, από αυτές που γέμιζαν κάποτε την δισκοθήκη μας και τώρα πια εκλείπουν. Συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής, τρεις άνθρωποι σαν μια γροθιά. Ενωμένοι για ένα αποτέλεσμα, κατάθεση όχι μόνο ψυχής αλλά και κοινωνικής τοποθέτησης.

Τρεις άνθρωποι, τρεις διαφορετικές γενιές με ένα δυνατό χάρισμα. Να σε κάνουν να ανατριχιάζεις. Γιατί όταν ο Βασίλης τραγουδάει «Φύγε απ΄ το παράθυρο / Μη στέκεσαι ακάλυπτη στον κόσµο / Έξω κάνει φωτιά / Γύρισε στο δωµάτιο / Σκέπασε τα παιδιά» βλέπεις στο βλέμμα του την αγωνία για αυτόν τον κόσμο που έχουμε επιλέξει να φέρουμε τα παιδιά μας, και ακούγοντας την μελωδία του Θέμη από πίσω ξέρεις καλά πως αυτή η αγωνία δεν έχει σχέση με την ηλικία ή την οικογενειακή κατάσταση. Αυτή η αγωνία έχει σχέση μόνο με την ευαισθησία που αυτοί οι καλλιτέχνες βγάζουν μέσα από το έργο τους.

Σε μια βραδιά σαν τη χθεσινή που δεν έβγαλε ειδήσεις ή αποκλειστικές πληροφορίες, ο Βασίλης τραγούδησε τα έξι από τα δέκα τραγούδια του δίσκου και δύο ακόμα σε στίχους του Ιωάννου από παλιότερες συνεργασίες του.

Στα highlights της βραδιάς σίγουρα ανήκει η συνύπαρξη επί σκηνής της Νατάσσας Μποφίλιου και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι «Θα φύγω εγώ» στο οποίο η ερμηνεύτρια κάνει φωνητικά στο δίσκο και φυσικά το ντουέτο «Αυτά που έχουμε ζήσει» με την Ρίτα Αντωνοπούλου.


Νατάσα Μαστοράκου

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024