Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένα μουσείο για τους φαραώ δίπλα στις πυραμίδες

Ένα μουσείο για τους φαραώ δίπλα στις πυραμίδες

Στη σκιά των πυραμίδων, η Αίγυπτος χτίζει ένα μουσείο Φαραώ για να στεγάσει τα θαυμαστά αντικείμενα που έχουν βρεθεί στην περιοχή. Το νέο μουσείο ονομάζεται GEM (Grand Egyptian Museum), όνομα που παραπέμπει σε «κόσμημα». Όνειρο δεκαετιών, το νέο μουσείο επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες του το 2012, ωστόσο η αιγυπτιακή κυβέρνηση δηλώνει τώρα

Στη σκιά των πυραμίδων, η Αίγυπτος χτίζει ένα μουσείο Φαραώ για να στεγάσει τα θαυμαστά αντικείμενα που έχουν βρεθεί στην περιοχή. Το νέο μουσείο ονομάζεται GEM (Grand Egyptian Museum), όνομα που παραπέμπει σε «κόσμημα».

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι εργάζονται καθημερινά κάτω από τον ήλιο της ερήμου για να χτίσουν αυτό το φαραωνικό κτίριο που μοιάζει με τον Πύργο της Βαβέλ, σχολιάζει το γαλλικό περιοδικό Paris Match.

Το ύψος του κτιρίου θα είναι χαμηλότερο από αυτό των πυραμίδων, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η θέα στις πυραμίδες.

Ο οραματιστής του έργου ήταν ο Φαρούκ Χόσνι, πρώην υπουργός του Μουμπάρακ. Μίλησε πρώτη φορά για το φιλόδοξο σχέδιό του τριάντα χρόνια πριν.

Το πρώτο βήμα έγινε το 1992 με προεδρικό διάταγμα, ενώ το κτίριο θεμελιώθηκε δέκα χρόνια αργότερα. Στη συνέχεια διεξήχθη αρχιτεκτονικός διαγωνισμός υπό την αιγίδα της UNESCO. Κατατέθηκαν συνολικά 1.557 προτάσεις από 83 διαφορετικές χώρες.

Τελικά επελέγη το σχέδιο του Νεοϋορκέζου κινεζικής καταγωγής Σι Φου Πενγκ. Η ιδέα του ήταν να χτίσει ένα κτίριο 50 μέτρα χαμηλότερο από τις πυραμίδες αλλά με μήκος 500 μέτρα.

Το κτίριο θα έχει σχήμα βέλους και θα δείχνει προς τις πυραμίδες. Με τους αλαβάστρινους τοίχους του, θα γυαλίζει σαν διαμάντι κάτω από τον αιγυπτιακό ήλιο.

Τα εκθέματα που θα φιλοξενήσει θα είναι εντυπωσιακά. Αρχικά ήταν να εγκαινιαστεί το 2012, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ως ημερομηνία εγκαινίων το 2015. Τώρα η αιγυπτιακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα ανοίξει τις πόρτες του το 2018.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024