Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Περιπέτεια, πολιτική, έρωτας

Οι ταινίες της εβδομάδας: Περιπέτεια, πολιτική, έρωτας

Παρ' όλο που οι αίθουσες είναι άδειες, οι διανομείς επιστρέφουν στην... κανονικότητα, βγάζοντας στους κινηματογράφους δέκα ταινίες από την Πέμπτη. Ερωτικές σχέσεις, περιπέτειες σε άλλους γαλαξίες και σε παγωμένες εκτάσεις, εσωτερικά δράματα και ένας ψαράς από τη Β.Κορέα που παγιδεύεται στη Νότιο Κορέα περιλαμβάνονται στο κινηματογραφικό «μενού».

Παρ’ όλο που οι αίθουσες είναι άδειες, οι διανομείς επιστρέφουν στην… κανονικότητα, βγάζοντας στους κινηματογράφους δέκα ταινίες από την Πέμπτη 4 Μαΐου.

Ερωτικές σχέσεις, περιπέτειες σε άλλους γαλαξίες και σε παγωμένες εκτάσεις, εσωτερικά δράματα και ένας ψαράς από τη Βόρειο Κορέα που παγιδεύεται στη Νότιο Κορέα περιλαμβάνονται στο κινηματογραφικό «μενού» της εβδομάδας.

Ο Μαθητευόμενος

3,5/5

Ο Μπου Τζανφένγκ από τη Σιγκαπούρη σκηνοθετεί μια ενδιαφέρουσα δραματική ταινία που εκτυλίσσεται σε μία φυλακή: ο νεαρός Αϊμάν γίνεται βοηθός του δήμιου Ραχίμ, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος ήταν ο άνδρας που εκτέλεσε τον πατέρα του. Ο Αϊμάν καλείται να έρθει αντιμέτωπος με τα δικά του διλήμματα και να επιλέξει τη στάση που θέλει να κρατήσει. Ο σκηνοθέτης θέτει ενδιαφέροντα ερωτήματα και δείχνει ότι οι απαντήσεις δεν είναι καθόλου εύκολες -τουλάχιστον ηθικά-, σε μία ταινία με ισορροπημένες ερμηνείες και υπέροχη φωτογραφία.

Σκηνοθεσία: Μπου Τζανφένγκ
Πρωταγωνιστούν: Φιρ Ραχμάν, Γουάν Χανάφι Σου




Όταν τελειώσει ο έρωτας

3/5

Η Μαρί και ο Μπορίς έρχονται αντιμέτωποι με το τέλος της σχέσης τους. Καλούνται να βρουν τρόπο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να χωρίσουν την περιουσία τους. Ο Γιοακίμ Λαφός (Our Children) μιλά για το δύσκολο κομμάτι του αποχωρισμού, το σημείο εκείνο όπου πρέπει να πάρεις την απόφαση να προχωρήσεις. «Συμμάχους» του έχει την εξαιρετική -και πανέμορφη- Μπερενίς Μπεζό και τον Σεντρίκ Καν. Και οι δύο πλάθουν χαρακτήρες με αδυναμίες και ακραίες συμπεριφορές, τις οποίες ο Λαφός -κατά τη συνήθη τακτική του- δεν φοβάται να δείξει. Ταυτόχρονα, επικεντρώνεται και στις ανθρώπινες και πιο τρυφερές στιγμές των ηρώων του (όπως αποδεικνύει η εξαιρετική σκηνή του οικογενειακού χορού).

Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Λαφός
Πρωταγωνιστούν: Μπερενίς Μπεζό, Σεντρίκ Καν




Το Δίχτυ

3/5

Βορειοκορεάτης ψαράς εγκλωβίζεται στη Νότιο Κορέα, όπου αντιμετωπίζεται ως κατάσκοπος από τις Αρχές της Σεούλ -οι οποίες προσπαθούν παράλληλα να τον πείσουν να αυτομολήσει στο Νότο. Εκείνος επιμένει στην επιθυμία του να επιστρέψει στη Βόρειο Κορέα και την οικογένειά του. Η επιστροφή δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο είχε φανταστεί. Ο Κιμ Κι-Ντουκ επιστρέφει με μια πολιτική ταινία, που όμως στο μεγαλύτερο μέρος της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφελής και απλοϊκή. Προς τιμήν του, ο Κιμ Κι-Ντουκ επικρίνει τόσο το Βορειοκορεατικό καθεστώς, όσο και τους Νοτιοκορεάτες, επισημαίνοντας τα κακώς κείμενα και παραδίδοντας στο κοινό ένα πραγματικά σπουδαίο φινάλε.

Σκηνοθεσία: Κιμ Κι Ντουκ
Πρωταγωνιστούν: Ρίου Σέουνγκ-μπουμ, Λι Γουόν-τζουν, Κιμ Γιανγκ-μιν




Στην κορυφή του κόσμου

3,5/5

Γαλλικό animation που μας μεταφέρει στην αυτοκρατορική Ρωσία. Η Σάσα είναι μία νεαρή κοπέλα, αποφασισμένη να βρει το πλοίο του παππού της που χάθηκε στον Βόρειο Πόλο και να αποκαταστήσει τη φήμη της οικογένειάς της. Σκίτσο που παραπέμπει σε πίνακες, ήχοι που σε μεταφέρουν στην Αγία Πετρούπολη και τις θάλασσες που ταξιδεύει η Σάσα και μία εντυπωσιακή περιπέτεια για την αγάπη για εξερεύνηση που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Η ταινία προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένη.

Σκηνοθεσία: Ρεμί Σαγιέ




Φύλακες του Γαλαξία 2

2,5/5

Η παρέα των Guardians of the Galaxy επιστρέφουν. Αυτή τη φορά έρχονται αντιμέτωποι με μια χρυσή φυλή, με επικεφαλής την Αΐσα, ενώ ο Πήτερ Κουίλ συναντά τον πατέρα του, έναν ουράνιο που τον αναζητούσε για χρόνια. Χιούμορ, ωραία μουσική και εντυπωσιακές σκηνές δράσης έχουμε και εδώ -όπως και στην πρώτη ταινία-, ωστόσο τα πάντα μοιάζουν λίγο… κατώτερα. Υπάρχουν, πάντως, στιγμές ανθολογίας και μπόλικες ποπ αναφορές στα 80s, το Μωρό Γκρουτ είναι γλυκύτατο και η ταινία ασχολείται με την κατάρριψη των θεών και την έννοια της οικογένειας. Η ταινία προβάλλεται και σε 3D. Μείνετε μέχρι το τέλος, καθώς ακολουθούν μπόλικες σκηνές, μετά τους τίτλους τέλους.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκαν
Πρωταγωνιστούν: Κρις Πρατ, Ζόε Σαλντάνα, Ντέιβ Μπαουτίστα, Κερτ Ράσελ




Άγρια Όνειρα


2,5/5
Η Κέισι μετακομίζει με τον σκληρό πατέρα της κοντά στον νεαρό Τζόνας. Όταν ο τελευταίος διαπιστώσει την κακομεταχείριση που βιώνει η Κέισι στα χέρια του αστυνομικού πατέρα της, θα κλέψει μια τσάντα με χρήματα και οι δυο τους θα το σκάσουν. Ο Μπιλ Πάξτον σε έναν από τους τελευταίους ρόλους της καριέρας του, σε μία ταινία με υπέροχα τοπία και φωτογραφία από τον Στιβ Κόζενς, μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στο είδος των ταινιών που θέλουν δύο εραστές να το σκάνε προς την ελευθερία.

Σκηνοθεσία: Νέιθαν Μορλάντο
Πρωταγωνιστούν:Σοφί Νελίς, Τζος Ουίγκινς, Μπιλ Πάξτον

Ένας Δράκος Έρχεται

Ένας ντετέκτιβ ανακρίνεται από την αστυνομία για μια υπόθεση που είχε αναλάβει 50 χρόνια πριν. Στις 23 Ιανουαρίου 1965, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Ιρανού πρωθυπουργού, ένας πολιτικός κρατούμενος βρέθηκε κρεμασμένος μέσα σ’ ένα μισοχτισμένο πλοίο, δίπλα σ’ ένα νεκροταφείο στη μέση ενός έρημου νησιού. Ο θρύλος έλεγε πως κάθε φορά που θαβόταν κάποιος στο νεκροταφείο γινόταν σεισμός, κι έτσι ο ντετέκτιβ έπιασε δουλειά έχοντας στο πλευρό του έναν μηχανικό ήχου κι έναν γεωλόγο. Τι έχει απομείνει από εκείνη την έρευνα όταν ο φάκελος ξανανοίγει; Οι αναμνήσεις σαρώνουν το παρόν με την ορμή μιας πορτοκαλί Σεβρολέ που διασχίζει την έρημο…

Σκηνοθεσία: Μάνι Χαγκίγκι
Πρωταγωνιστούν: Αμίρ Χαντίντι, Χομαγιούν Γκανιζαντέχ, Εχσάν Γκουνταρζί, Κιάνα Ταχαμόλ





Άγγελοι


Βασισμένη στο ομότιτλο best- seller, η ταινία αφηγείται την ιστορία της 17χρονης Λουσίντα (ή «Λους» όπως τη φωνάζουν), από τη στιγμή που φτάνει στο αναμορφωτήριο Σουόρντ εντ Κρος. Εκεί, η Λους παλεύει να βρει τη θέση της και δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί. Βρίσκει τη φιλία στο πρόσωπο της Πεν, που γνωρίζει καλά τα κατατόπια του σχολείου. Σύντομα, την προσοχή της τραβούν δύο γοητευτικοί άντρες- ο Ντάνιελ και ο Καμ. Σε διαρκή αναζήτηση του παρελθόντος, η ντροπαλή Λους ανακαλύπτει ότι οι δύο άντρες είναι έκπτωτοι άγγελοι, που ανταγωνίζονται για τον έρωτα της επί αιώνες. Η Λους πρέπει να αποφασίσει που βρίσκεται η καρδιά της όσο ο παράδεισος αντιτάσσεται στην κόλαση σε μια επική μάχη για την αληθινή αγάπη.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Χικς
Πρωταγωνιστούν: Άντισον Τίμλιν, Χάρισον Γκίλμπερτσον, Τζέρεμι Ίρβιν


Δυο Καρδιές


Όλα ξεκινούν την αυγή. Τρεις νεαροί σέρφερ δαμάζουν τα θηριώδη κύματα. Μερικές ώρες μετά, στην επιστροφή τους, συμβαίνει ένα ατύχημα. Πλέον συνδεδεμένος στα μηχανήματα ενός νοσοκομείου, η ύπαρξη του Σιμόν μοιάζει περισσότερο με παραίσθηση. Στο μεταξύ, στο Παρίσι, μία γυναίκα αναμένει μια μεταμόσχευση που θα της δώσει μια νέα ευκαιρία στη ζωή.

Σκηνοθεσία: Κατέλ Κιγιεβερέ
Πρωταγωνιστούν: Ταχάρ Ραχίμ, Εμανουέλ Σενιέ, Αν Ντορβάλ





Το Παλιό και το Νέο – Γενική Γραμμή


Μια φτωχή αγρότισσα, η Μάρθα Λάπκινα, οργανώνει στο χωριό έναν γαλακτοκομικό συνεταιρισμό. Ωστόσο, εναντίον του τάσσονται οι κουλάκοι, οι πλούσιοι γαιοκτήμονες. Eπιπλέον, δεν καταλαβαίνουν όλοι οι φτωχοί αγρότες την έννοια της κολλεκτιβοποίησης, της κοινοκτημοσύνης και της ενότητας των δυνάμεών του για το κοινό καλό. Σε βοήθεια της πρωτοπόρου Μάρθας έρχονται ειδικευμένοι εργάτες, οι οποίοι φέρνουν και το πρώτο τρακτέρ.

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Αϊζενστάιν, Γκριγκόρι Αλεξαντρόφ
Πρωταγωνιστούν: Μάρθα Λάπκινα, Μ. Ιβάνιν, Ιβάν Γιουντίν




Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024