Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραβείο καλύτερης ταινίας για τον «Γιο της Σοφίας» στο Φεστιβάλ της Tribeca

Βραβείο καλύτερης ταινίας για τον «Γιο της Σοφίας» στο Φεστιβάλ της Tribeca

Με ένα σημαντικότατο βραβείο έφυγε από τη Νέα Υόρκη και το Φεστιβάλ της Tribeca η Ελίνα Ψύκου, το οποίο έλαβε μάλιστα από τα χέρια του Γουίλιαμ Νταφόε. Η νέα ταινία της σκηνοθέτιδος της Αιώνιας Επιστροφής του Αντώνη Παρασκευά έλαβε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Με ένα σημαντικότατο βραβείο έφυγε από τη Νέα Υόρκη και το Φεστιβάλ της Tribeca η Ελίνα Ψύκου, το οποίο έλαβε μάλιστα από τα χέρια του Γουίλιαμ Νταφόε.

Η νέα ταινία της σκηνοθέτιδος της Αιώνιας Επιστροφής του Αντώνη Παρασκευά έλαβε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής (πρόεδρος της οποίας ήταν ο Νταφόε και την οποία αποτελούσαν οι: Πίτερ Φόντα, Ρουθ Γουίλσον, Αλεσάντρο Νιβόλα και Τάβι Γκέβινσον) είχε ως εξής: «Όταν παρακολουθούσαμε τις ταινίες αναζητούσαμε κάτι που να μην έχουμε ξαναδεί. Ομόφωνα αποφασίσαμε ότι μία ταινία μας προκαλούσε να δούμε τα πράγματα με νέο τρόπο και μας αποπλάνησε η μη αναμενόμενη ανθρωπιά των δύσκολων χαρακτήρων της. Η σκηνοθεσία ήταν σίγουρη και ο τόνος μοναδικός και ανυπομονούμε να δούμε την επόμενη ταινία της Ελίνας Ψύκου».

Η ταινία είναι ένα σκοτεινό και τρυφερό παραμύθι ενηλικίωσης. Βασικός ήρωας της ταινίας είναι ο 11χρονος Μίσα, που καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού.

Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024