Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2017: Προτεραιότητα το αρχαίο δράμα

Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2017: Προτεραιότητα το αρχαίο δράμα

Mε το Λύκειο της Επιδαύρου και την Ανοιχτή Πόλη ως στίγμα του Φεστιβάλ, τη Σφίγγα, τον Μινώταρο και τον Πήγασσο ως σύμβολα, ο Βαγγέλης Θεοδωροπόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα για το καλοκαίρι 2017.

Mε το Λύκειο της Επιδαύρου και την Ανοιχτή Πόλη ως στίγμα του Φεστιβάλ, τη Σφίγγα, τον Μινώταρο και τον Πήγασσο ως σύμβολα, ο Βαγγέλης Θεοδωροπόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα για το καλοκαίρι 2017.

Διαβάστε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναλυτικά

«Φέτος είναι μια χρονιά εγκαινίων» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Η της Πειραιώς 260: «Εγκαινιάζουμε νέους θεσμούς, συνεργασίες και ανοίγματα εντός του Φεστιβάλ που ελπίζω να μπολιάσουν την ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα κα να εδραιωθούν προκειμένου να δώσουν τους καρπούς τους στο μέλλον» πρόσθεσε, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού.

Η Λυδία Κονιόρδου, στον σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε ότι «στηρίζω με γενναιοδωρία το Φεστιβάλ. Με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο μοιραζόμαστε κοινές θεατρικές περιπέτειες, εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ωραίο που συνδυάζει διαφορετικές πτυχές και κατευθύνσεις, νέου και παλιούς, ενώ παράλληλα θεωρώ πολύ σημαντικό και το εκπαιδευτικό έργο που έχει αναλάβει το Φεστιβάλ, μαζί με τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και την Ανοιχτή Πόλη. Ζούμε σε μια πόλη που αξίζει και είμαστε ευτυχείς που την κατοικούμε» είπε κλείνοντας.

Μια πρώτη εβδομάδα Προφεστιβάλ (από τις 22 ως τις 28 Μαΐου) θα προηγηθεί του προγράμματος που ξεκινά στις 31 Μαΐου στο Ηρώδειο -κυρίως με μουσική, την 1η Ιουνίου στην Πειραιώς 260 -με σύγχρονο θέατρο και χορό, και στις 30 Ιουνίου στην Επίδαυρο και τη Μικρή Επίδαυρο με το αρχάιο δράμα.

Στη μνήμη του Σπύρου Ευαγγελάτου θα παιχθεί για μία βραδιά τον Σεπτέμβριο ο «Αμύντας» του Γεωργίου Μόρμορη, η τελευταία παράσταση του σπουδαίου έλληνα σκηνοθέτη, σε επιμέλεια της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Με έναν προϋπολογισμό της τάξεως των δέκα εκατομμυρίων ευρώ (10.000.000) για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου _συμπεριλαμβανομένου και του Λυκείου, θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Χωρίς χρέη από τις προηγούμενες χρονιές, θα ξοδέψει τα τέσσερα για το καλλιτεχνικό έργο ενώ τα υπόλοιπα έξι αφορούν στα λειτουργικά. Παράλληλα αναζητούνται χορηγοί και επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Μυρτώ Λοβέρδου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024