Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανακαλύπτοντας ξανά το 1821 στο ΚΠΙΣΝ

Ανακαλύπτοντας ξανά το 1821 στο ΚΠΙΣΝ

Σε μια εποχή όπου όλα αναθεωρούνται και επανεξετάζονται, ποια είναι η σχέση μας με την Ελληνική Επανάσταση; Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με αφετηρία την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει μία σειρά από ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, αγγίζοντας πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης και διερευνώντας όχι μόνο την κληρονομιά της, αλλά και τη σχέση μας με αυτήν, διακόσια περίπου χρόνια μετά.

Σε μια εποχή όπου όλα αναθεωρούνται και επανεξετάζονται, ποια είναι η σχέση μας με την Ελληνική Επανάσταση; Πώς την αντιλαμβανόμαστε και πώς αφομοιώνουμε τις ιστορίες, τους θρύλους και τα γεγονότα της; Πώς συνδεόμαστε, νοηματικά και συναισθηματικά, με το 1821 και τον ελληνικό αγώνα για ανεξαρτησία;

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με αφετηρία την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει μία σειρά από ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, αγγίζοντας πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης και διερευνώντας όχι μόνο την κληρονομιά της, αλλά και τη σχέση μας με αυτήν, διακόσια περίπου χρόνια μετά.

Ανήμερα της Εθνικής Εορτής, μια ξεχωριστή διάλεξη από τον αναπληρωτή καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης Μάνο Στεφανίδη, θα εξερευνήσει την επιρροή της Επανάστασης του 1821 στην Τέχνη, τόσο στα έργα φιλελλήνων καλλιτεχνών όσο και στους Έλληνες δημιουργούς (Το 1821 στην τέχνη: Ήρωες για μιαν ώρα; / 25.3, 18.00-20.00).

Επίσης, τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν την Επανάσταση του 1821 μέσα από ένα εργαστήρι ποίησης, αφήγησης και τέχνης, όπου θα γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τα ιστορικά γεγονότα (Η Ελληνική Ιστορία σαν παραμύθι, 25.3, 12.30-14.30).

Την ίδια μέρα, τα σχολικά και νεανικά συγκροτήματα Jungle Whisper, Bailemos και Emperor Tamarin του Schoolwave Festival, διασκευάζουν, δημοτικά και κλέφτικα τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους στη λαϊκή παράδοση, αλλά και στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, συνδέοντας μουσικά αλλά και νοηματικά το 1821 με το σήμερα. Οι διασκευές, που θα ακουστούν για πρώτη φορά και έχουν υλοποιηθεί ειδικά για την ημέρα, καλούν τους νέους μουσικούς να αναζητήσουν μόνοι τους τους συλλογικούς δεσμούς μας με το ιστορικό και μουσικό παρελθόν μας. (Το Schoolwave συναντάει την παράδοση / 25.3, 20.30).

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024