Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά τη Δευτέρα το Athens Wine Week

Ξεκινά τη Δευτέρα το Athens Wine Week

Με το κρασί να πρωταγωνιστεί σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, ξεκινά από τη Δευτέρα η πρωτοποριακή δράση «Athens Wine Week», στα πρότυπα της London Wine Week, της Madrid Wine Week και πολλών άλλων.

Με το κρασί να πρωταγωνιστεί σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, ξεκινά από τη Δευτέρα η πρωτοποριακή δράση «Athens Wine Week», στα πρότυπα της London Wine Week, της Madrid Wine Week και πολλών άλλων.

Η Athens Wine Week είναι η καινοτόμος πρόταση της έκθεσης Οινόραμα που οργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο, 11-13 Μαρτίου, και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη συνέχεια της έκθεσης μέσα στην πόλη.

Με δεκάδες οινικές εκδηλώσεις να οργανώνονται σε εστιατόρια, μπαρ, wine bar και άλλους χώρους, θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μία σύγχρονη και μετεξελιγμένη εκδοχή της «Γιορτής του Κρασιού», με άξονα, όμως, το επώνυμο ελληνικό κρασί και την υπεύθυνη, συνειδητή κατανάλωση.

Σε μία δράση με όνομα «Μαγειρεύοντας για το Κρασί», 30 από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας προτείνουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων με τρία ποτήρια κρασί στα 29€, 39€ και 59€ με την πραγματική του αξία να είναι πολλαπλάσια.

Στη δράση αυτή συμμετέχουν ακόμα και εστιατόρια πολύ υψηλού επιπέδου που συνήθως δεν λαμβάνουν μέρος σε συλλογικές δράσεις.

Πολλά bar και wine bar από την άλλη, προτείνουν σε τιμή-προσφορά τρία διαφορετικά κρασιά στα 15€, ενώ πολλά εστιατόρια έχουν σχεδιάσει ειδικές γαστρονομικές βραδιές γύρω από το κρασί με ευφάνταστες προτάσεις, όπως για παράδειγμα το «Tapas Wine Project» (15 κρασιά και 30 μεζέδες σε 450 συνδασμούς) και το «Γυμνές Γεύσεις: Αρχέγονα Αμπελοτόπια και Πεμπτουσίες», που είναι ένα μενού επικών διαστάσεων σε 9 στάδια και 18 διαφορετικά κρασιά!

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Wine Week είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.athenswineweek.gr και αναμένει τα «κλικ» των ενδιαφερομένων οινόφιλων, που θα επιλέξουν τις εκδηλώσεις που τους ενδιαφέρουν και θα επικοινωνήσουν με τους οργανωτές τους για την εξασφάλιση θέσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024