Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΑΣ: «Ναι» στην ανακαίνιση δύο γηπέδων εντός των αρχαίων τειχών του Πειραιά

ΚΑΣ: «Ναι» στην ανακαίνιση δύο γηπέδων εντός των αρχαίων τειχών του Πειραιά

Το «πράσινο φως» από το ΚΑΣ έλαβε η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Πειραιά για την ανακαίνιση δύο ανοικτών γηπέδων μπάσκετ που βρίσκονται εντός των αρχαίων τειχών της πόλης του Πειραιά. Το θέμα της ανακαίνισης των δύο γηπέδων ταλάνιζε για πολλά χρόνια τον δήμο και τους αθλητές που προπονούνται σε αυτά.

Το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έλαβε η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Πειραιά για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των δύο ανοικτών γηπέδων μπάσκετ «Πορφύρα» και «Φοίνικας» στον Πειραιά. Το θέμα της ανακαίνισης των δύο γηπέδων, που ταλάνιζε για πολλά χρόνια τον δήμο αλλά και τους αθλητές που προπονούνται σε αυτά (καθώς σε αυτά εξυπηρετούνται οι ανάγκες 700 και πλέον αθλητών), συζητήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου από το ΚΑΣ, το οποίο και γνωμοδότησε θετικά υπό όρους την εξέλιξη των έργων.

Πρόκειται για δύο γήπεδα που λειτουργούν τα τελευταία 45 χρόνια, έχοντας φιλοξενήσει διάφορες αθλητικές δραστηριότητες χιλιάδων πολιτών, ωστόσο η ιδιαιτερότητα της τοποθεσίας τους, καθώς βρίσκονται εντός των αρχαίων τειχών της πόλης του Πειραιά, καθυστερούσε οποιαδήποτε ανακαίνιση αφού όλες οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται μετά από έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μάλιστα, μαζί με τον αντιδήμαρχο Πειραιά Στέλιο Γαϊτάναρο που εκπροσωπούσε το δήμαρχο Πειραιά, και με τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη, πραγματοποίησαν συνάντηση λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση του ΚΑΣ, συζητώντας θέματα σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Πειραιώς. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και ΥΠΠΟΑ για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Ζέας.

Η σχετική μελέτη είχε χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και ενώ εγκρίθηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο, εκκρεμεί η υπογραφή της απόφασης από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να προχωρήσει και η σχετική προγραμματική σύμβαση. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με το ποσό 2.200.000 ευρώ. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης η επισκευή, ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του διατηρητέου κτηρίου του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, προκειμένου να συμπληρώσει και να αναβαθμίσει λειτουργικά το Μουσείο και το Θέατρο Ζέας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Περιφέρειας στα ζητήματα προστασίας και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης, που θα στοχεύει στην ανάδειξη μιας σύγχρονης, λειτουργικής και ελκυστικής για το κοινό και τους επισκέπτες πολιτιστικής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024