Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε Bafta για το «La La Land»

Πέντε Bafta για το «La La Land»

Ενισχυμένο με πέντε βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το μιούζικαλ La La Land του Ντάμιεν Σαζέλ οδεύει προς τα Όσκαρ. Η ταινία απέσπασε, όπως ήταν αναμενόμενο, το BAFTA καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και πρώτου γυναικείου ρόλου -μεταξύ άλλων.

Ενισχυμένο με πέντε βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το μιούζικαλ La La Land του Ντάμιεν Σαζέλ οδεύει προς τα Όσκαρ.

Η ταινία απέσπασε, όπως ήταν αναμενόμενο, το BAFTA καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και πρώτου γυναικείου ρόλου -μεταξύ άλλων.

Το βραβείο του Α’ Ανδρικού Ρόλου απέσπασε ο Κέισι Άφλεκ για την ταινία Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα (Manchester By the Sea), ενώ τα βραβεία των δεύτερων ρόλων κέρδισαν ο Ντεβ Πατέλ για το Lion και η Βαϊόλα Ντέιβις για το Fences.

Η ταινία Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ του Κεν Λόουτς αναδείχθηκε ως η καλύτερη βρετανική ταινία. Ο Κεν Λόουτς ανέβηκε να παραλάβει το βραβείο, καταδικάζοντας τη βρετανική κυβέρνηση για την πολιτική των επιδομάτων.

Ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι έβγαλε πολιτικό λόγο «τόσο νωρίς στη βραδιά» και ευχαρίστησε την Ακαδημία που «αγκάλιασε τις αλήθειες του φιλμ, τις οποίες εκατοντάδες και εκατοντάδες άνθρωποι γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα».

«Οι πιο ευάλωτοι και οι πιο φτωχοί αντιμετωπίζονται από την Ακαδημία με μία ανάλγητη βαρβαρότητα που είναι ντροπιαστική, μια βαρβαρότητα που εκτείνεται στο να μείνουν εκτός χώρας τα προσφυγόπουλα τα οποία υποσχεθήκαμε να βοηθήσουμε. Και αυτό είναι ντροπή» σημείωσε.

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Η ταινία La La Land έχει 14 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024