Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gallery Weekend στις 17 και 18 Δεκεμβρίου

Gallery Weekend στις 17 και 18 Δεκεμβρίου

Μια βόλτα στην εικαστική σκηνή του σήμερα, υπό τον τίτλο Gallery Weekend, διοργανώνει και φέτος στις 17 και 18 Δεκεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) σε μία προσπάθεια να αναδείξει την τρέχουσα καλλιτεχνική δημιουργία και να φέρει όλο και περισσότερο κόσμο στον χώρο των εικαστικών.

Μια βόλτα στην εικαστική σκηνή του σήμερα, υπό τον τίτλο Gallery Weekend, διοργανώνει και φέτος στις 17 και 18 Δεκεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) σε μία προσπάθεια να αναδείξει την τρέχουσα καλλιτεχνική δημιουργία και να φέρει όλο και περισσότερο κόσμο στον χώρο των εικαστικών.

Το Gallery Weekend ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και πλέον αποτελεί ένα επιτυχημένο θεσμό, με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Φέτος διεξάγεται με τη συμμετοχή 46 γκαλερί και με εκθέσεις από σχεδόν 500 καλλιτέχνες.

«Οι αίθουσες τέχνης από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την ιδέα του εικαστικού περιπάτου και ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκλησή μας για τη διοργάνωση του GalleryWeekend. Εξ αρχής διοργανώσαμε ένα πολιτιστικό διήμερο αφιερωμένο στις αίθουσες τέχνης, όπως γίνεται στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις. Φέτος συμμετέχουν 34 γκαλερί από την Αθήνα, τρεις από τον Πειραιά και έξι από τη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχουν επίσης από μια γκαλερί της Βέροιας, της Πάτρας και των Τρικάλων» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννα Γραμματοπούλου.

Το πολιτιστικό διήμερο αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις αίθουσες τέχνης να προβάλλουν το έργο των καλλιτεχνών που εκπροσωπούν, ενώ και οι θεατές -από τους πιο απαιτητικούς, έως τους λιγότερο υποψιασμένους- έχουν τη δυνατότητα να γνωρισθούν και να διαμορφώσουν μία άποψη για το εικαστικό τοπία της χώρας, πέρα από τα στεγανά του «κλειστού κύκλου» των εγκαινίων και των άλλων εκδηλώσεων του χώρου.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΣΑΤ, το «αξιοσημείωτο είναι πως η συμμετοχή του κοινού κάθε χρόνο αυξάνεται, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη του κόσμου για επαφή με τον πολιτισμό στις δύσκολες μέρες που διανύουμε».

Τον περίπατο του επισκέπτη θα συνοδεύει χάρτης-οδηγός, ο οποίος θα διατίθεται από τις συμμετέχουσες γκαλερί. Το έντυπο περιλαμβάνει το πρόγραμμα των γκαλερί και σημειώνει τις θέσεις τους στην πόλη. Οι γκαλερί θα τηρήσουν κοινό ωράριο (Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 11:00 – 17:00 και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11:00 – 15:00).

Στο Gallery Weekend συμμετέχουν οι γκαλερί:

Αθήνα: a.antonopoulou.art, Αγκάθι-Κartάλος, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, αίθουσα τέχνης ena, Αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή, Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Alma Gallery Athens, Art Zone 42, ARTOWER AGORA, Bernier/Eliades, CHEAPART, Γκαλερί ΑΔ, Γκαλερί ΑΡΓΩ, ΓΚΑΛΕΡI «7», Γκαλερί Έρση, Γκαλερί Σκουφά, Depo Darm, Εικαστικός Κύκλος Σιαντή, έκφραση-γιάννα γραμματοπούλου, Eleftheria Tseliou gallery, ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ GALLERY, Elika Gallery, Evripides Art Gallery, genesis gallery, kaplanon5, Kappatos Gallery, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, Nitra GalleryΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, Thanassis Frissiras gallery, The Breeder, THE PULSE, Vamiali’s gallery.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024