Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταφύγιο σε αρχαιότητες από Συρία και Ιράκ προσφέρει το Λούβρο

Καταφύγιο σε αρχαιότητες από Συρία και Ιράκ προσφέρει το Λούβρο

Πρόταση να μεταφερθούν σε αποθηκευτικούς χώρους του Λούβρου αρχαιολογικοί θησαυροί που βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές, όπως η Συρία και το Ιράκ, και κινδυνεύουν να καταστραφούν, διατύπωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Πρόταση να μεταφερθούν σε αποθηκευτικούς χώρους του Λούβρου αρχαιολογικοί θησαυροί που βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές,όπως η Συρία και το Ιράκ, και κινδυνεύουν να καταστραφούν, διατύπωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Η πρόταση έγινε εν όψει της συνόδου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς που θα διεξαχθεί στο Αμπού Ντάμπι στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της Γαλλίας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τουλάχιστον 40 χώρες.

Το κτήριο, στο οποίο πρότεινε ο Ολάντ να μεταφερθούν οι αρχαιότητες, κατασκευάζεται στην πόλη Λιεβάν στη βόρεια Γαλλία και θα λειτουργήσει το 2019. Εκτός από τους χώρους αποθήκευσης, στις εγκαταστάσεις του θα δημιουργηθούν και εργαστήρια συντήρησης.

«Η βασική αποστολή του κέντρου θα είναι να στεγάσει τις αποθήκες του Μουσείου του Λούβρου. Θα έχει ωστόσο και μια άλλη αποστολή που δυστυχώς συνδέεται με τα γεγονότα, το δράμα, τις τραγωδίες που ζούμε στον κόσμο, εκεί όπου τα έργα τέχνης κινδυνεύουν, επειδή οι τρομοκράτες, επειδή οι βάρβαροι αποφάσισαν να τα καταστρέψουν, ιδίως εκείνα που βρίσκονται στη Συρία και το Ιράκ» δήλωσε ο Ολάντ.

Επισήμανε, επίσης, ότι η γαλλική πρόταση θα υποβληθεί επίσημα στη σύνοδο στο Αμπού Ντάμπι, «όπου η διεθνής κοινότητα θα αποφασίσει υπέρ της προστασίας, της ανάδειξης, ακόμα και της οικονομικής ενίσχυσης φορέων για την αποκατάσταση ορισμένων μνημείων».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Φρανσουά Ολάντ είχε ανακοινώσει την ίδρυση ενός παγκόσμιου ταμείου για τη διάσωση της απειλούμενης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το ταμείο αυτό, που σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία θα μπορούσε να συγκεντρώσει πόρους ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, θα δημιουργηθεί με την ευκαιρία της συνόδου του Αμπού Ντάμπι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024