Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήταν ένα σπουδαίο τέλος, λέει για τον Ντάριο Φο ο γιος του

Ήταν ένα σπουδαίο τέλος, λέει για τον Ντάριο Φο ο γιος του

«Ήμουν δίπλα του, στο πλευρό του όταν έφυγε από κοντά μας» δήλωσε ο γιός του Ντάριο Φο, Ιάκοπο, λίγο μετά τον θάνατο του ιταλού λογοτέχνη, ηθοποιού, συγγραφέα και νομπελίστα, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 90 ετών.

«Ήμουν δίπλα του, στο πλευρό του όταν έφυγε από κοντά μας» δήλωσε ο γιός του Ντάριο Φο, Ιάκοπο, λίγο μετά τον θάνατο του ιταλού λογοτέχνη, ηθοποιού, συγγραφέα και νομπελίστα, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 90 ετών.

«Εδώ και δέκα ημέρες δεν ήταν καλά, είχε πνευμονικά προβλήματα που του προκάλεσαν πόνους. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο και αναγκάστηκε να πάρει κάποια παυσίπονα, αλλά ο πατέρας μου είχε μια υποδειγματική σχέση με το σώμα του. Έφυγε γαλήνιος» πρόσθεσε ο γιός του μεγάλου καλλιτέχνη και διανοούμενου.

«Ήταν ένα σπουδαίο τέλος, μέχρι πριν από λίγες ημέρες δούλευε οκτώ με δέκα ώρες την ημέρα. Θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη στα βιβλία ιατρικής, διότι η τέχνη, το πάθος και η κοινωνική στράτευση είναι πολύ χρήσιμα» είπε στους δημοσιογράφους ο Ιάκοπο Φο.

«Δεν υπάρχει καλλιτέχνης, δραματουργός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, με τον οποίο να ήμουν τόσο δεμένος όσο με τον Ντάριο Φο. Του οφείλω προστασία και στήριξη. Ο Ντάριο Φο και η σύζυγός του Φράνκα Ράμε ήταν πάντα στο πλευρό μου» τόνισε ο διεθνούς φήμης Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο. «Νιώθω τεράστιο πόνο και απέραντη ευγνωμοσύνη προς μια πραγματική ευφυία, όχι μόνον του θεάτρου και της λογοτεχνίας, αλλά ιδίως της ζωής», έγραψε ο ναπολιτάνος αυτός συγγραφέας.

O πρόεδρος της ιταλικής γερουσίας Πιέτρο Γκράσο υπογραμμίζει ότι «έφυγε ένας ζογκλέρ, ο οποίος δεν χωρούσε μέσα σε στενά προκαθορισμένα όρια» και ότι «στον Φο και στην αχώριστη σύντροφο του Φράνκα Ράμε, οι Ιταλοί οφείλουν γέλιο, δάκρια και μεγάλο προβληματισμό».

Στον θάνατο του Ντάριο Φο αναφέρθηκαν όλα τα κύρια στελέχη του κινήματος «Πέντε Αστέρων», την πορεία του οποίου ο ιταλός συγγραφέας και ηθοποιός είχε αποφασίσει να υποστηρίξει.

«Πρόκειται για τον πιο ελεύθερο, αντικομφορμιστή και γεμάτο ζωή άνθρωπο που γνώρισα ποτέ. Τώρα θα γελάει με όσους, τις ώρες αυτές, προσπαθούν να του κολλήσουν ταμπέλες. Εύχομαι να κερδίσουν όλοι μια ζωή σαν την δική του, ήταν μεγάλο ευτύχημα το ότι μπόρεσα να τον γνωρίσω» δήλωσε ο βουλευτής των Πέντε Αστέρων Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024