Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πιανίστας Μπορίς Μπερεζόφσκι στην Αθήνα για φιλανθρωπικό σκοπό

Ο πιανίστας Μπορίς Μπερεζόφσκι στην Αθήνα για φιλανθρωπικό σκοπό

Μια σπάνια εμπειρία θα έχει την δυνατότητα να ζήσει το αθηναϊκό κοινό, στις 25 Οκτώβριου στο Παλλάς, όπου θα δώσει ρεσιτάλ ένας από τους μεγαλύτερους πιανίστες της εποχής, ο Μπορίς Μπερεζόφσκι. Μέρος των εσόδων από το ρεσιτάλ θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων σε Καρδιάς-Πνεύμονα «Η Σκυτάλη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων και Δωρεάς Οργάνων (10/10).

Μια σπάνια εμπειρία θα έχει την δυνατότητα να ζήσει το αθηναϊκό κοινό, στις 25 Οκτώβριου στο Παλλάς, όπου θα δώσει ρεσιτάλ ένας από τους μεγαλύτερους πιανίστες της εποχής, ο Μπορίς Μπερεζόφσκι. Μέρος των εσόδων από το ρεσιτάλ θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων σε Καρδιάς-Πνεύμονα «Η Σκυτάλη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων και Δωρεάς Οργάνων (10/10).

O Μπορίς Μπερεζόφσκι έχει καταξιωθεί, παγκοσμίως, ως οπιανίστας με υπερβατικήτεχνική καιέντονα προσωπικόκαλλιτεχνικό αισθητήριο. Περιγράφεται ως «ο μοναδικός καλλιτέχνης που ισορροπεί ανάμεσα στην δεξιοτεχνική υπεράνθρωπη τελειότητα και την βαθειά εμπνευσμένη ερμηνευτική δύναμη» από την εφημερίδα Times του Λονδίνου.

Ο Ρώσος καλλιτέχνης έχει κατακτήσει την κορυφή τόσο για την ακατανίκητη δύναμη και ανυπέρβλητη τεχνική του όσο και για τον βαθυστόχαστο σκεπτικισμό και την εσωτερικότητα των ερμηνειών, αλλά και τον σπάνιο χαρακτήρα του. Είναι σεμνός, δωρικός, και επικοινωνιακός με το κοινό, ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην τέχνη του βγαλμένος από τα σπλάχνα της Σχολής Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.

Ο Μπορίς Μπερεζόφσκι κέρδισε, μεταξύ άλλων,το πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στονΔιεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Tchaikovsky της Μόσχας το 1990, ενώ δύο χρόνια πριν είχε κιόλας κάνει το ντεμπούτο του στο Λονδίνο όπου οι κριτικοί τον αποθέωσαν.

«Τίποτε δεν φοβίζει τον Boris Berezovsky που παίζει… με ακατανίκητη δύναμη , σιγουριά και τεχνική τελειότητα» έγραψε το περιοδικό Pianist.

Έκτοτε ηχογραφεί και εμφανίζεται ανελλιπώς ως σολίστμε τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου (Berlin Philharmoniker, New York Philharmonic, κ.λπ.) σε ένα ευρύ ρεπερτόριο με έμφαση στα δυσκολότερα έργα της παγκόσμιας παγανιστικής εργογραφίας, όπωςτις 12Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας του List, τις 24Σπουδές του Chopin και Chopin/Godowsky,τις Σπουδές- Etudes-tableaux του Rachmaninoff, τις Σονάτες του Beethoven, Liszt, Brahms, Rachmaninoff και αντίστοιχα τα μεγάλα κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα όπως το Δεύτερο του Brahms.

Έχει λάβει πληθώρα βραβείων για τις ηχογραφήσεις του, όπως τοBBC Music Magazine Award και στην Γαλλία, το βραβείοChoc de la Musique.

Στις 25 Οκτώβριου, λοιπόν, το αθηναϊκό κοινό έχει μια μοναδικήευκαιρία να δει και να ακούσει ζωντανά για πρώτη φοράσε ένα πρόγραμμα ρεσιτάλαντιπροσωπευτικό του ρεπερτορίου του,σε αριστουργηματικά έργα του Παγκόσμιου Ρεπερτορίου της εποχής του Ρομαντισμού.

Ο Μπορίς Μπερεζόφσκι θα ερμηνεύσει στο πρώτο μέρος FranzLiszt:Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας(Études d’exécution Transcendante), S.139 (αποσπάσματα), και στο δεύτερο μέρος – Pyotr Ilych Tchaikovsky:Σκηνές από ένα Ρωσικό Χωριό(Dumka), Op. 59,- Sergei Rachmaninoff:Σπουδές (ÉtudesTableaux), Op.39(αποσπάσματα)

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων σε Καρδιά και Πνεύμονα «Σκυτάλη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων και Δωρεάς Οργάνων.

O Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδίας-Πνευμόνων «Η Σκυτάλη» ιδρύθηκε το 1991 ως «Σύλλογος Βαρέως Καρδιο-πνευμονοπαθών Ασθενών» από την πρώτη Ελληνίδα που δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς την Ιωάννα Λεβαντή και σημερινή πρόεδρο και 32 ανθρώπους που, είτε είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς ή πνεύμονα.

Τα μέλη ήταν οι πρώτοι Έλληνες μεταμοσχευμένοι ασθενείς που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό και μεταμοσχεύθηκαν κυρίως από τον διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργό Σερ Μαγκντι Γιακουμπ στο νοσοκομείο Harefield στη Μεγάλη Βρετανία, άλλα κέντρα του εξωτερικού καθώς και της Ελλάδας. Σήμερα έχει δεκάδες μέλη πανελλαδικά, που στηρίζονται από τον Σύλλογο με ειδικό το πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης και επαναμεταμόσχευσης.

Προπώληση εισιτηρίων για το Ρεσιτάλ Πιάνου: 211 1000 365, www.ticket365.gr και στα Ταμεία του Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, (Σύνταγμα-City Link). Πληροφορίες 210-3213100.

Ώρα έναρξης: 20:30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 10 (φοιτητικό), 16, 20, 22, 25, 28, 32, 38, 44, 50, 55, 60, 75 ευρώ.

health.in.gr

Sports in

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό – Τι είπε ότι θα κάνει αν δεν πάει Final 4 το «τριφύλλι»

Ο Τούρκος προπονητής δήλωσε πως αν δεν πάει ο Παναθηναϊκός στο Φάιναλ-4 θα φύγει από την ομάδα, θέλοντας να δείξει ουσιαστικά την μεγάλη πίστη που έχει στην πρόκριση επί της Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024