Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νύχτες Πρεμιέρας: Βραβεία στους πρωτοεμφανιζόμενους του ελληνικού σινεμά

Νύχτες Πρεμιέρας: Βραβεία στους πρωτοεμφανιζόμενους του ελληνικού σινεμά

Απονεμήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από τις Νύχτες Πρεμιέρας τα βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών σε ελληνικές ταινίες. Τζόις Νασουάτι, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Γιάννης Νιάρρος και Έλλη Τρίγγου έφυγαν με βραβεία.

Απονεμήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από τις Νύχτες Πρεμιέρας τα βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών σε ελληνικές ταινίες.

Το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη απονεμήθηκε στην Τζόις Νασαουάτι για την ταινία «Καύσωνας», για «την πίστη στην εικόνα και την αφηγηματική πυκνότητα που βλέπει μέσα στο φόντο της δράσης». Το βραβείο παρέλαβε η παραγωγός της ταινίας Φένια Κοσοβίτσα, ενώ η βραβευμένη σκηνοθέτις έστειλε ευχαριστήριο βίντεο.

Το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού, εξίσου στους Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου για το «Interruption» του Γιώργου Ζώη και τον Γιάννη Νιάρρο για το «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη. Οι δύο ηθοποιοί ανέβηκαν στη σκηνή για την παραλαβή των βραβείων τους και ευχαρίστησαν τους σκηνοθέτες τους και το Φεστιβάλ.

Το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού απονεμήθηκε στην Έλλη Τρίγγου για την ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Η Έλλη Τρίγγου ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή και τον σκηνοθέτη της για την εμπιστοσύνη.

H κριτική επιτροπή για τα Βραβεία των Πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων αποτελούνταν από τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη (πρόεδρος της επιτροπής), τους ηθοποιούς Βαλέρια Χριστοδουλίδου και Άρη Σερβετάλη, την κριτικό κινηματογράφου Έλενα Χριστοπούλου και τον διανομέα Βασίλη Σουραπά.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την πρώτη πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν με τίτλο «Η Τελευταία Παραλία», αμέσως μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.

Οι σκηνοθέτες προλόγισαν την ταινία, με τον Θάνο Αναστόπουλο να αφιερώνει την προβολή στον ανθρωπολόγο και συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου, ο οποίος έφυγε φέτος από τη ζωή, και στον αργυρό ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη, ενώ μετά την προβολή απάντησαν στις ερωτήσεις του παρευρισκόμενου κοινού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024