Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σόνια Ρικέλ

Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σόνια Ρικέλ

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σόνια Ρικέλ, όπως γνωστοποίησε η οικογένειά της. Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας και ιδρύτρια του ομώνυμου οίκου μόδας, που ήταν γνωστή και ως «βασίλισσα των πλεκτών», έπασχε εδώ και πολλά χρόνια από Πάρκινσον.

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σόνια Ρικέλ, όπως γνωστοποίησε η οικογένειά της.

Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας και ιδρύτρια του ομώνυμου οίκου μόδας, που ήταν γνωστή και ως «βασίλισσα των πλεκτών», έπασχε εδώ και πολλά χρόνια από Πάρκινσον.

«H μητέρα μου πέθανε τη νύχτα στο Παρίσι, στο σπίτι της, στις 5 το πρωί, από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον» δήλωσε η κόρη της, Ναταλί Ρικέλ, η οποία δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο της μόδας.

Η σχεδιάστρια, που λάνσαρε τη δεκαετία του 1960 την άνετη αισθησιακή γραμμή στη γυναικεία ένδυση, γνωστή κυρίως για τις δημιουργίες με τις μαύρες και χρωματιστές ρίγες, είχε ιδρύσει τον Μάιο του 1968 την εταιρία Sonia Rykiel.

Η Σόνια Φλις, όπως ήταν το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε στο Παρίσι στις 25 Μαΐου 1930 από πατέρα Γάλλο και μητέρα Ρουμάνα.

Άρχισε την καριέρα της ως διακοσμήτρια βιτρινών το 1948. Το 1954 παντρεύτηκε τον Σαμ Ρικέλ.

Στην κινηματογραφική ταινία του Ρόμπερτ ‘Ολτμαν, «Prêt à porter», που γυρίστηκε στη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού την άνοιξη του 1994, η Σόνια Ρικέλ είχε υποδυθεί σε ρόλο τον εαυτό της.

Η ίδια είχε μιλήσει για την ασθένεια από την οποία έπασχε στο βιβλίο της με τίτλο «N’ oubliez Pas Que Je Joue» (Μην ξεχνάτε πως είναι ένα παιγνίδι) που κυκλοφόρησε το 2012.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024