Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν με το Βήμα της Κυριακής: Φρήντριχ Νίτσε

Δωρεάν με το Βήμα της Κυριακής: Φρήντριχ Νίτσε

Ξεχωριστές προσωπικότητες του 20ού αιώνα, χαρισματικοί και ταλαντούχοι άνθρωποι, πολυτάραχες διαδρομές, απολαυστικές βιογραφίες, ξεδιπλώνονται μέσα από τη σειρά «Ζωή σαν μυθιστόρημα», που προσφέρει δωρεάν το Βήμα της Κυριακής. Την Κυριακή 28 Αυγούστου, κυκλοφορεί ο έβδομος τόμος της σειράς «Φρήντριχ Νίτσε: Οι γυναίκες της ζωής του».

Ξεχωριστές προσωπικότητες του 20ού αιώνα, χαρισματικοί και ταλαντούχοι άνθρωποι, πολυτάραχες διαδρομές, απολαυστικές βιογραφίες, ξεδιπλώνονται μέσα από τη σειρά «Ζωή σαν μυθιστόρημα», που προσφέρει δωρεάν το Βήμα της Κυριακής.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου, κυκλοφορεί ο έβδομος τόμος της σειράς «Φρήντριχ Νίτσε: Οι γυναίκες της ζωής του».

Πρόκειται για μία συναρπαστική βιογραφία του Φρήντριχ Νίτσε, κορυφαίου φιλοσόφου του 19ου αιώνα. Ο Μάριο Λάις διερευνά την περίοδο της διανοητικής του ακμής και της παρακμής που ακολούθησε, με έμφαση στον ρόλο που διαδραμάτισαν στην ταραγμένη του ζωή οι γυναίκες, στην καταλυτική επίδραση που είχαν στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και στον τρόπο με τον οποίο συνδέθηκαν με τις ιδέες του: η καταπιεστική μητέρα των αυστηρών προτεσταντικών αρχών, οι αποτυχημένοι έρωτες και οι αισθηματικές απορρίψεις και απογοητεύσεις, η ψυχική δύναμη που απαιτούνταν εκ μέρους του για να μη συγκρούεται με την αδελφή του, στην ανάγκη της οποίας βρέθηκε στα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο αναγνώστης βλέπει τον σπουδαίο στοχαστή γυμνό από τον βαρύ θεωρητικό οπλισμό του, να ταλαιπωρείται από την πεζή καθημερινότητα, να διστάζει στις σχέσεις του με τις γυναίκες, να τρομάζει, να ερωτεύεται και να μισεί – όλα, παράφορα. Και εντέλει, να συγκρούεται βίαια με τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Μάριο Λάις γεννήθηκε το 1963. Σπούδασε φιλοσοφία και γερμανική φιλολογία στο Siegen, όπου και έκανε τη διατριβή του υπό τον τίτλο «Αθλητισμός και λογοτεχνία». Έχει διδάξει στο Ινστιτούτο Γερμανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βόννης και έχει συνεργαστεί στη σύνταξη σχολικών και εγκυκλοπαιδικών εγχειριδίων.

Η σειρά «Ζωή σαν μυθιστόρημα» θα ολοκληρωθεί με τη βιογραφία του Νίκου Καζαντζάκη, «Για να γίνει μεγάλος», γραμμένη από την Έλλη Αλεξίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024