Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι διάσημοι Βρετανοί ψηφίζουν παραμονή στην ΕΕ και ποιοι αποχώρηση

Ποιοι διάσημοι Βρετανοί ψηφίζουν παραμονή στην ΕΕ και ποιοι αποχώρηση

Ο Ντάνιελ Κρεγκ ήταν ο τελευταίος σε μία σειρά διάσημων βρετανών σταρ που εξέφρασε τη στήριξή του στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Αρκετές διασημότητες έχουν σπεύσει να ταχθούν κατά του Brexit, αν και το στρατόπεδο της αποχώρησης μετρά και εκείνο αρκετούς διάσημους υποστηρικτές.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ ήταν ο τελευταίος σε μία σειρά διάσημων βρετανών σταρ που εξέφρασε τη στήριξή του στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Αρκετές διασημότητες έχουν σπεύσει να ταχθούν κατά του Brexit, αν και το στρατόπεδο της αποχώρησης μετρά και εκείνο διάσημους υποστηρικτές.

Υπάρχουν πάντα και οι σταρ που καλούν τους Βρετανούς να ψηφίσουν, αποφεύγοντας όμως να λάβουν δημοσίως θέση στην διαμάχη -όπως η Έμμα Γουότσον και ο Τομ Χίντλεστον:




Υπέρ της παραμονής

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζόαν Ρόουλινγκ έχει εκφράσει τη στήριξή της στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ, λέγοντας ότι «ρατσιστές και φανατικοί» καθοδηγούν την εκστρατεία της αποχώρησης. «Για κάποιους από εμάς και μόνο αυτό είναι αρκετό για να μας κάνει να σκεφτούμε. Η εικόνα του Νάιτζελ Φάρατζ που στέκεται μπροστά σε μία αφίσα που δείχνει μια ουρά σύρων προσφύγων με την λεζάντα «Breaking Point» είναι, όπως πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη πει, σχεδόν αντιγραφή της προπαγάνδας που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί» τόνισε η Ρόουλινγκ.

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και ο σερ Πάτρικ Στούαρτ είναι μεταξύ των 280 προσωπικοτήτων που στηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, υπογράφοντας μάλιστα ανοιχτή επιστολή. Άλλοι που έχουν υπογράψει την επιστολή είναι ο συγγραφέας Τζον Λε Καρέ και η σχεδιάστρια ντέιμ Βίβιαν Γουέστγουντ. «Η Βρετανία δεν είναι μόνο πιο δυνατή μέσα στην Ευρώπη, είναι και πιο δημιουργική και ευφάνταστη» τονίζει ο Κάμπερμπατς. Την επιστολή υπέγραψε και ο Τζουντ Λο, στην οποία αναφερόταν ότι η αποχώρηση από την ΕΕ «θα είναι μια βουτιά στο άγνωστο».

Ο ηθοποιός Ίντρις Έλμπα έχει ταχθεί σαφώς υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Σε μήνυμά του στο Twitter, ο δημοφιλής ηθοποιός έγραψε: «Οι γονείς μου μετανάστευσαν στην Βρετανία, δούλεψαν σκληρά και έκαναν την συνεισφορά τους: ΕΜΕΝΑ… σε αυτή τη βάση Ψηφίζω Μένουμε (στην ΕΕ)».

Ευρωπαία δηλώνει η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, λέγοντας: «Αισθάνομαι Ευρωπαία, αλλά αισθάνομαι επίσης ότι μπορούμε να είμαστε Βρετανοί και κομμάτι της Ευρώπης χωρίς να παραχωρούμε μέρος της ταυτότητάς μας».

Ο Ιρλανδός Λίαμ Νίσον στήριξε και αυτός πρόσφατα την παραμονή στην ΕΕ. Σε ανακοίνωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Νίσον είπε ότι ένα Brexit θα έχει τις χειρότερες συνέπειες για την Ιρλανδία. «Θα καθιερωθούν συνοριακοί έλεγχοι φαινομενικά για να παρεμποδίσουν τους παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στην Βρετανία από την πίσω πόρτα. Το εμπόριο θα επηρεαστεί σε τεράστιο βαθμό» σημείωσε, λέγοντας ότι θα είναι κρίμα να θυσιαστεί όλη αυτή η πρόοδος που έχει γίνει.

Οι Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ έχουν και αυτοί εκφράσει τη στήριξή τους στο Bremain, με τον διάσημο ποδοσφαιριστή να σημειώνει ότι η Manchester United ήταν καλύτερη και πιο επιτυχημένη εξαιτίας του ολλανδού τερματοφύλακα της Πίτερ Σμάιχελ, τις ηγετικές ικανότητες του Ιρλανδού Ρόι Κιν και το ταλέντο του Γάλλου Ερίκ Καντονά. «Ζούμε σε έναν παλλόμενο και συνδεδεμένο κόσμο όπου ενωμένοι είμαστε ισχυροί. Για τα παιδιά μας και τα παιδιά τους, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κόσμου όλοι μαζί και όχι μόνοι μας» σημειώνει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Έλτον Τζον ανέβασε μια φωτογραφία του συνθήματος «Χτίστε γέφυρες, όχι τείχη» και δήλωσε απερίφραστα ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

«Φυσικά θα ψηφίσω υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη. Πρέπει να ρίχνουμε τα τείχη, όχι να τα υψώνουμε» ανέφερε και η ηθοποιός Έμμα Τόμσον.

H ηθοποιός Κίρα Νάιτλι συμμετείχε σε βίντεο όπου καλούσε τους νεαρούς Βρετανούς να ψηφίσουν, λέγοντας: «Χρειάζονται μόλις πέντε δευτερόλεπτα για να κάνετε πρόβα την τέλεια γκριμάτσα για τις τελετές βραβεύσεων. Και χρειάζονται πέντε δευτερόλεπτα για να βάλετε ένα Χ στο ψηφοδέλτιο. Πέντε δευτερόλεπτα για να σταματήσετε κάποιους να γα**σουν το μέλλον σας». Γνωρίζουμε ότι η ηθοποιός τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, καθώς έχει υπογράψει επιστολή με την οποία υποστηρίζει ότι το Brexit θα βλάψει τη βιομηχανία του θεάματος.




Ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ είπε: «Πρέπει να είμαστε τμήμα μιας μεγαλύτερης ομάδας εθνών, τόσο για την ασφάλειά μας όσο και για το εμπόριό μας».

Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν, ο οποίος σημείωσε ότι η ΕΕ βοήθησε να προωθηθεί το νομοσχέδιο για την ισότητα. «Εάν είσαι ομοφυλόφιλος, τότε είσαι διεθνιστής» σημείωσε ο ακτιβιστής σταρ.

Κόλιν Φερθ και Τάρον Έγκερτον (οι πρωταγωνιστές του Kingsman δηλαδή) τάχθηκαν και εκείνοι υπέρ της παραμονής στην ΕΕ φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν: «I’m IN» («Είμαι μέσα»).



Υπέρ του Brexit

Ο ηθοποιός Τζον Κλιζ, πρώην μέλος των Monty Python, άφησε να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει κατά της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. «Εάν πίστευα ότι υπήρχε πιθανότητα μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ, θα ψήφιζα υπέρ της παραμονής. Αλλά δεν το πιστεύω. Κρίμα» έγραψε ο ηθοποιός στο Twitter.

Ο σερ Μάικλ Κέιν λέει ότι τάσσεται απρόθυμα υπέρ του Brexit. «Για μένα στην Ευρώπη υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα είδος κυβέρνησης δι’ αντιπροσώπου που έχει παρασυρθεί. Εάν δεν υπάρξουν μερικές πολύ σημαντικές αλλαγές, θα πρέπει να βγούμε (από την ΕΕ)» τονίζει ο ηθοποιός.

Ο δημιουργός του Downton Abbey, Τζούλιαν Φέλοους έχει εκφράσει τη στήριξή του στο Brexit, λέγοντας ότι λαμβάνει την απόφασή του για λόγους «φιλοσοφίας» και «δημοκρατίας». «Είναι ζήτημα δημοκρατίας κατά του αυταρχισμού» τονίζει.

Η ηθοποιός και πρώην μοντέλο Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ καλεί τους Βρετανούς να ψηφίσουν και τάσσεται υπέρ του Brexit, έχοντας μάλιστα πει την φράση: «Εάν είναι να αποκτήσουμε ξανά αξιοπρεπείς λάμπες και σεσουάρ μαλλιών, τάσσομαι υπέρ του Brexit».

Υπέρ του Brexit τάχθηκε και η Τζόαν Κόλινς, έχοντας δηλώσει νωρίτερα ότι η Βρετανία πρέπει να λάβει αυτό που της αξίζει.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024