Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο «Κέιτο», βοηθός του Κλουζό

Πέθανε ο «Κέιτο», βοηθός του Κλουζό

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο ηθοποιός Μπαρτ Κουκ, γνωστός ως «Κέιτο» του Ροζ Πάνθηρα. Ο Κέιτο ήταν ο θρυλικός βοηθός του επιθεωρητή Κλουζό και είχε γίνει διάσημος για τις αιφνίδιες επιθέσεις του στον Κλουζό, οι οποίες θεωρητικά είχαν στόχο να κρατούν τον Κλουζό (Πήτερ Σέλερς) σε εγρήγορση, αλλά τις περισσότερες φορές κατέληγαν στην καταστροφή του διαμερίσματος του επιθεωρητή.

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο «Κέιτο» του Ροζ Πάνθηρα.

Ο ηθοποιός Μπαρτ Κουκ που τον ερμήνευε είχε γεννηθεί στην Βρετανία και μεγαλώσει στην Κίνα (και συγκεκριμένα στη Σαγκάη).

Ο Κέιτο ήταν ο θρυλικός βοηθός του επιθεωρητή Κλουζό και είχε γίνει διάσημος για τις αιφνίδιες επιθέσεις του στον Κλουζό, οι οποίες θεωρητικά είχαν στόχο να κρατούν τον Κλουζό (Πήτερ Σέλερς) σε εγρήγορση, αλλά τις περισσότερες φορές κατέληγαν στην καταστροφή του διαμερίσματος του επιθεωρητή.

Ο Κουκ είχε ξεκινήσει την καριέρα του από ταινίες Μποντ, έχοντας εμφανιστεί στον «Χρυσοδάχτυλο» και το «Ζεις μονάχα δυο φορές», καθώς και στην παρωδία Casino Royal .

Έπαιξε σε επτά ταινίες Ροζ Πάνθηρα από το 1964 έως το 1993.

Είχε, επίσης, αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση και πρωταγωνίστησε στη σειρά Last of the Summer Wine από το 2002 έως το 2010.

καθιερώθηκε στον ρόλο του Κέιτο (Φονγκ), στον οποίο ο επιθεωρητής Κλουζό (Πίτερ Σέλερς) του «Ροζ πάνθηρα» έχει αναθέσει να τον κρατάει σε φόρμα αιφνιδιάζοντάς τον κάθε φορά που επιστρέφει στο σπίτι με κόλπα καράτε. Ο Κουκ, που γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στη Σαγκάη, είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά το 1964 σε ταινία της σειράς («Λαγωνικό 24 καρατίων», σε σκηνοθεσία Μπλέικ Εντουαρντς) κι έκτοτε έπαιξε τον Κέιτο άλλες έξι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024