Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου γίνεται 17

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου γίνεται 17

Σαράντα τρεις ταινίες θα προβληθούν στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που κλείνει φέτος τα 17 του χρόνια. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 13 Απριλίου στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη (από 14 έως 20 Απριλίου).

Σαράντα τρεις ταινίες θα προβληθούν στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που κλείνει φέτος τα 17 του χρόνια.

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα από την Πέμπτη 7 έως την Τετάρτη 13 Απριλίου στην Αθήνα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη (από 14 έως 20 Απριλίου).

Το Φεστιβάλ ξεκινά με την ταινία «Ο Βασιλιάς Μου» της Μαϊγουέν, η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών. Σημειώνεται ότι η πρωταγωνίστρια Εμανουέλ Μπεργκό απέσπασε βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες. Στην ταινία πρωταγωνιστεί, επίσης, ο Βενσάν Κασέλ.

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Μαμά, Γύρισα!» του Ερίκ Λαβέν.

Φέτος, το Φεστιβάλ δίνει «λευκή κάρτα» στο φεστιβάλ κινηματογράφου animasyros, το οποίο επέλεξε ταινίες animation για μικρούς και μεγάλους.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ένα Σινέ-Κονσέρτο. Η ταινία «Έσχατον» θα συνοδευτεί από ζωντανή μουσική σε μία προβολή που θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί, επίσης, η ταινία «Η Δικιά Μας Οικογένεια» του Ζαν-Πολ Ραπενό.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 18:00 το απόγευμα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Νυχτών Πρεμιέρας, Ορέστης Ανδρεαδάκης, θα πραγματοποιήσει ένα masterclass με τίτλο «Λογοτεχνία και Κινηματογράφος – Από το βιβλίο στην οθόνη» και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Η ωραία καβγατζού» του Ζακ Ριβέτ, ενώ θα πραγματοποιηθούν και προβολές και άλλων ταινιών στην ίδια ενότητα.

Παράλληλα, την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τίτλο «Κινηματογραφώντας τη Μουσική» με τη συμμετοχή του σκηνοθέτη Πασκάλ Τεσόντ και του ηθοποιού Τζαλίλ Νακιρί (που βρίσκονται πίσω από την ταινία «Brooklyn», η προβολή της οποίας θα προηγηθεί), ενός προσκεκλημένου έκπληξη και του δημοσιογράφου Γιάγκου Αντίοχου.

Οι προβολές στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες Embassy, Δαναός και στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου. Γενική είσοδος στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου: 5 ευρώ. Τιμές εισιτηρίων στους κινηματογράφους Δαναός και Embassy Nova Odeon: 6 ευρώ.

Φέτος το τρέιλερ του Φεστιβάλ είναι δημιουργία της Αρασέλης Λαιμού.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Ντελφίν και Μιριέλ Κουλίν, τη δημοσιογράφο Λήδα Γαλανού, τον συγγραφέα Σπύρο Γιανναρά, την ηθοποιό Στεφανία Γουλιώτη και τον σκηνοθέτη Παναγιώτη Ευαγγελίδη. Όπως κάθε χρόνο θα απονεμηθούν δύο βραβεία: το βραβείο της κριτικής επιτροπής και το βραβείο κοινού.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα των προβολών μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024