Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Φαμπρ έφυγε, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος έρχεται (;)

Ο Φαμπρ έφυγε, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος έρχεται (;)

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου του Νέου Κόσμου φαίνεται όπως αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργού Πολιτισμού να αναλάβει τη θέση, μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ, σε μια δύσκολη και εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή του θεσμού. Το όνομα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, Δευτέρα.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου του Νέου Κόσμου φαίνεται όπως αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργού Πολιτισμού να αναλάβει τη θέση, μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ, σε μια δύσκολη και εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή του θεσμού.

Το όνομα του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που κατά καιρούς είχε ακουστεί για να αναλάβει κρατικές καλλιτεχνικές θέσεις (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ), αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, την επιλογή του Αριστείδη Μπαλτά για την προσεχή τριετία.

Έμπειρος σκηνοθέτης, ο 60χρονος σκηνοθέτης είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και ώς το 1992 εργάστηκε ως ηθοποιός. Στην συνέχεια τον απορρόφησε πλήρως η σκηνοθεσία και το 1997 ίδρυσε το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Έκτοτε αποτελεί ενεργό μέλος της ελληνικής θεατρικής κοινότητας, με δυναμική και πρωτοποριακή παρουσία.

Από τους πιο ένθερμους οπαδούς της νέας γενιάς καλλιτεχνών, δάσκαλος με μεγάλη πείρα (έχει διδάξει κυρίως στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου), με τις παραστάσεις του έχει αναδείξει πολλά νέα παιδιά στο θέατρο που σήμερα πρωταγωνιστούν στις ελληνικές σκηνές. Ταυτόχρονα, μέσα από τις παραγωγές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου έχει δώσει βήμα στην ανάδειξη νέων θεατρικών ομάδων.

Με μεγάλη εμπειρία στο σύγχρονο αλλά και το κλασικό ρεπερτόριο, ο Θεοδωρόπουλος έχει δώσει το στίγμα του στο αρχαίο δράμα (Αριστοφάνης, Ευριπίδης).

Η αλήθεια είναι ότι με τη ανάληψη της νευραλγικής θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή θα κληθεί άμεσα όχι μόνον να διαμορφώσει το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2016, αλλά και να δώσει το στίγμα ενός φεστιβάλ όπου ο διεθνής του χαρακτήρας θα συνδυάζεται με τον ελληνικό, χωρίς προκαταλήψεις και δεσμεύσεις.

Μυρτώ Λοβέρδου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024