Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γνωστοί σκηνοθέτες και συνθέτες στον «Γαλαξία» της Νέας Σμύρνης

Γνωστοί σκηνοθέτες και συνθέτες στον «Γαλαξία» της Νέας Σμύρνης

Αφιέρωμα στην Νεοελληνική Ποίηση και Πεζογραφία διοργανώνει ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, «Γαλαξίας», από τις 15 Μαρτίου ως τις 11 Απριλίου. Προσεγγίζονται η ζωή και το έργο τριών μεγάλων ποιητών, του Γιώργου Σεφέρη, του Οδυσσέα Ελύτη και του Τίτου Πατρίκιου.

Αφιέρωμα στην Νεοελληνική Ποίηση και Πεζογραφία διοργανώνει ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, «Γαλαξίας», από τις 15 Μαρτίου ως τις 11 Απριλίου. Προσεγγίζονται η ζωή και το έργο τριών μεγάλων ποιητών, του Γιώργου Σεφέρη, του Οδυσσέα Ελύτη και του Τίτου Πατρίκιου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στον «Γαλαξία» η πρώτη συζήτηση με τίτλο «Η ποίηση αντίδοτο στην κατήφεια», στην οποία ο Τίτος Πατρίκιος συνομίλησε με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη και διάβασε ποιήματά του. Τη συζήτηση ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα, με το Νότη Μαυρουδή και τη Νένα Βενετσάνου.

«Μετά από αρκετά χρόνια, επαναφέρουμε ένα θεσμό για τη Νέα Σμύρνη, το Λογοτεχνικό Αφιέρωμα στην Ποίηση και Πεζογραφία, επιχειρώντας σε καιρούς δύσκολους να προσφέρουμε τροφή για σκέψη και περισυλλογή. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός σας προσκαλεί σε αυτό το ξεχωριστό αφιέρωμα για να μνημονεύσουμε από κοινού το έργο μεγάλων Ελλήνων ποιητών, αλλά και να σκεφτούμε πάνω σε αυτό, παρακολουθώντας τη ζωή και τις σημαντικές στιγμές της δημιουργικής τους πορείας», αναφέρει ο αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα στο ίδιο πλαίσιο, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που συνδυάζουν τη συζήτηση για διάφορες μορφές τέχνης με τη μουσική. Κάθε εκδήλωση της ενότητας «Τέχνη, μία απάντηση στην κρίση» επιχειρεί να προσφέρει ένα μέσο όχι μόνο για να σκεφτούμε πάνω στις συνέπειες της κρίσης, αλλά και για να επανακαθορίσουμε τις γνώσεις μας γύρω από μια σειρά καλλιτεχνικών και φιλοσοφικών θεμάτων, αλλά και να ψυχαγωγηθούμε, ακούγοντας αγαπημένες μελωδίες μεγάλων συνθετών.

Τα δυο αφιερώματα πραγματοποιούνται στον πολυχώρο πολιτισμού «Γαλαξίας», στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα του Γαλαξία που ξεκίνησε στις 29 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί καθημερινά ως τα τέλη Μαΐου, προσφέροντας μια ανάσα πολιτισμού, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης.

Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές για όλους τους πολίτες, περιλαμβάνοντας συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, ποίηση και πεζογραφία, καλλιτεχνική απασχόληση και προγράμματα για παιδιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

• Αφιέρωμα στην Ποίηση και Πεζογραφία

Δευτέρα 4 Απριλίου, 19:30
Διάλογοι Νόμπελ: Αφιέρωμα στο Γιώργο Σεφέρη
Τραγουδά ο Λάκης Χαλκιάς, διαβάζουν οι ηθοποιοί Τζένη Καλλέργη και Ηρώ Μανέ
Μιλάει για τη ζωή και το έργο του ποιητή, η ποιήτρια και λογοτέχνης Γιόγια Σιώκου. Θα ακουστούν αποσπάσματα από έργα του, μελοποιημένα από τους Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Ηλία Ανδριόπουλο και Πασχάλη Τόνιο. Θα προβληθεί σχετικό βίντεο.

Δευτέρα 11 Απριλίου, 19:30
Διάλογοι Νόμπελ: Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη
Τραγουδάει ο Πασχάλης Τόνιος, διαβάζει ο ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου
Συμμετέχει η παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου
Μιλάει για τη ζωή και το έργο του ποιητή, ο Καθηγητής Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματά του από τα έργα: Άξιον εστί, Ήλιος Ηλιάτορας, Μικρές Κυκλάδες, Θαλασσινό τριφύλλι, των συνθετών: Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Λάγιου, Γιάννη Μαρκόπουλου

• Τέχνη, μια απάντηση στην Κρίση

Τρίτη 22 Μαρτίου, 19:30
Μανούσος Μανουσάκης σκηνοθέτης – Τάκης Παπαγιαννίδης σκηνοθέτης
«O κινηματογράφος στην εποχή της κρίσης». Συζητά μαζί τους ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης. Μουσικό Πρόγραμμα: ´Ελενα Κοσμά, πιάνο φωνή, βιολοντσέλο Σπύρος Χειμαριός, αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.

Τρίτη 29 Μαρτίου, 19:30
Σωτήρης Χατζάκης θεατρικός σκηνοθέτης
«Τι σημαίνουν τα γεμάτα θέατρα». Συζητά μαζί του ο Μηνάς Βιντιάδης Μουσικό Πρόγραμμα: Δημήτρης Καλατζής και η μπάντα του, αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη

Τρίτη 5 Απριλίου, 19:30
Γιώργος Ανδρέου συνθέτης «Η μουσική της ζωής μας»
Συζητά μαζί του ο Μηνάς Βιντιάδης
Μουσικό Πρόγραμμα: Γιώργος Ανδρέου, Κορίνα Λεγάκη

Τρίτη 12 Απριλίου, 19:30
Νάνση Τουμπακάρη, μουσικοπαιδαγωγός «Ταξίδι μύησης στα λαϊκά μουσικά όργανα». Συζητά μαζί της ο Γιώργος Βιδάλης
Μουσικό Πρόγραμμα: Μαρίζα Κωχ «Από την Παράδοση στο Σήμερα»

Τρίτη 19 Απριλίου, 19:30
Δρ. Βάσω Αρτινοπούλου, εγκληματολόγος «Αξίες και κρίση»
Συζητά μαζί της ο Μηνάς Βιντιάδης
Μουσικό Πρόγραμμα: Δώρος Δημοσθένους, Νεοκλής Νεοφυτίδης

Τρίτη 26 Απριλίου, 19:30
Νίκος Ξυδάκης, συνθέτης «Ποίηση στο τραγούδι»
Συζητά μαζί του ο Μηνάς Βιντιάδης
Μουσικό Πρόγραμμα: Νίκος Ξυδάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024