Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Παρέα στο Μουσείο»: δράσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

«Παρέα στο Μουσείο»: δράσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Δωρεάν οργανωμένες επισκέψεις ατόμων τρίτης ηλικίας, καθώς και επισκέψεις αλλά και εργαστήρια για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Με τίτλο «Παρέα στο Μουσείο» το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει ένα νέο πρόγραμμα με δράσεις για άτομα τρίτης ηλικίας και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-To πρόγραμμα «Σοφή Παρέα στο Μουσείο» που χρηματοδοτεί το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, πραγματοποιείται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και περιλαμβάνει δωρεάν οργανωμένες επισκέψεις ατόμων τρίτης ηλικίας στο Μουσείο με σκοπό να προσεγγίσει τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Μουσείο για τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Η επίσκεψη για κάθε Λέσχη περιλαμβάνει δωρεάν μεταφορά από και προς τη Λέσχη, καλωσόρισμα στο Cycladic Café του Μουσείου, δωρεάν ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στις μόνιμες συλλογές του και δυνατότητα επίσκεψης στους υπόλοιπους ορόφους του Μουσείου.

Στόχος του Μουσείου είναι η επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος και σε άλλους δήμους της Αττικής αλλά και η ενσωμάτωση νέων δράσεων για την τρίτη ηλικία στο μόνιμο προγραμματισμό του.

Πληροφορίες: 210 7228321 (εσωτ. 126)

Το πρόγραμμα «Μαζί, Παρέα στο Μουσείο» ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2016 και περιλαμβάνει επισκέψεις και εργαστήρια για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εργαστήρια για γονείς και παιδιά με αναπηρία καθώς και δωρεάν ξεναγήσεις για αστέγους και διαπολιτισμικά σχολεία.
Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες παιδιών να επισκεφθούν με δημιουργικό τρόπο ένα μουσείο. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται τόσο στους χώρους του μουσείου όσο και σε χώρους εκτός, από την ειδικό εκπαιδευτικό στην θεραπεία μέσα στην τέχνη, Nιόβη Σταυροπούλου.

Τηλ. κρατήσεων: Καθημερινά 10.00-16.00, 210.7239.438

entertainment.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024