Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ιστορία της μαγείας στη Βόρειο Αμερική από την Τζόαν Ρόουλινγκ

Η ιστορία της μαγείας στη Βόρειο Αμερική από την Τζόαν Ρόουλινγκ

Μία νέα σειρά ιστοριών δημοσιεύει η συγγραφέας του «Harry Potter» Τζόαν Ρόουλινγκ στην επίσημη ιστοσελίδα του Χάρι Πότερ. Η Ρόουλινγκ, με αφορμή και την ταινία της «Φανταστικά Πλάσματα και Πού να τα Βρείτε» που θέλουν έναν μάγο να ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη, επεκτείνει το σύμπαν του Χάρι Πότερ, γράφοντας για την... ιστορία της μαγείας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μία νέα σειρά ιστοριών δημοσιεύει η συγγραφέας του «Harry Potter» Τζόαν Ρόουλινγκ στην επίσημη ιστοσελίδα του Χάρι Πότερ.

Η Ρόουλινγκ, με αφορμή και την ταινία της «Φανταστικά Πλάσματα και Πού να τα Βρείτε» που θέλουν έναν μάγο να ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη, επεκτείνει το σύμπαν του Χάρι Πότερ, γράφοντας για την… ιστορία της μαγείας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η πρώτη της ιστορία που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην ιστοσελίδα Pottermore, ονομάζεται: «Ιστορία της Μαγείας στη Βόρεια Αμερική: 14ος – 17ος Αιώνας» και μοιάζει με απόσπασμα πανεπιστημιακού βιβλίου που αναφέρει πώς ζούσαν οι ιθαγενείς μάγοι της Βορείου Αμερικής, πώς ταξίδευαν και πώς επικοινωνούσαν.

«Η μαγική κοινότητα της Βορείου Αμερικής και εκείνες της Ευρώπης και της Αφρικής γνώριζαν η μία για την άλλη πολύ πριν την μετανάστευση ευρωπαϊκών μη-μάγων τον 17ο αιώνα» αναφέρει η συγγραφέας.

Χρησιμοποιώντας πραγματικές πρακτικές, αλλά και κομμάτια από τα βιβλία του Χάρι Πότερ, η Ρόουλινγκ αναφέρει: «Ο θρύλος του Αμερικανού «ζωόμορφου» – μια κακιά μάγισσα ή μάγος που μπορεί κατά βούληση να μεταμορφώνεται σε ζώο – βασίζεται σε γεγονότα. Ο θρύλος αναπτύχθηκε γύρω από τους Αυτόχθονες Αμερικανούς Ζωομάγους, που έπρεπε να θυσιάσουν μέλη της οικογένειάς τους για να αποκτήσουν τις δυνάμεις τους για μεταμόρφωση. Μάλιστα, στην πλειονότητά τους οι Ζωομάγοι έπαιρναν μορφές ζώων για να ξεφύγουν από διώξεις ή για να κυνηγήσουν για τη φυλή. Τέτοιες υποτιμητικές φήμες προέρχονταν συχνά από τους Αμάγους (μη-μάγους) γιατρούς, που κάποιες φορές υποκρίνονταν ότι είχαν μαγικές δυνάμεις, και φοβόνταν μήπως αποκαλυφθούν».

Αναφέρεται, έτσι στην πρακτική του «skin walker», θρύλου των Ναβάχο, όπου τα άτομα αποκτούν τη δυνατότητα να μεταμορφώνονται σε ζώα στη διάρκεια της νύχτας.

Η Ρόουλινγκ αναφέρει ότι οι ιθαγενείς μάγοι ήταν καλύτεροι στην παρασκευή μαγικών φίλτρων από τους ευρωπαίους, ενώ αναφέρει ότι δεν χρησιμοποιούσαν μαγικά ραβδιά.

Η ιστορία της Ρόουλινγκ είναι η πρώτη σε σύνολο τεσσάρων ιστοριών. Η Ρόουλινγκ θα γράψει, επίσης, ιστορίες για τη μαγική σχολή Ιλβερμόρνι, το αντίστοιχο του Χόγκουαρτς, για τις μάγισσες του Σάλεμ, καθώς και για το Μαγικό Κογκρέσο των ΗΠΑ -το αντίστοιχο του υπουργείου Μαγείας της Βρετανίας, το οποίο αναφέρεται στις ιστορίες Χάρι Πότερ.

Οι ιστορίες αυτές θα δημοσιευτούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024