Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο Megaron Plus το ντοκιμαντέρ «Με λένε Μαλάλα»

Στο Megaron Plus το ντοκιμαντέρ «Με λένε Μαλάλα»

Το ντοκιμαντέρ του Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ «Με λένε Μαλάλα» («He Named Me Malala») παρουσιάζουν το National Geographic Channel και το CineDoc σε συνεργασία με το Megaron Plus, την Τρίτη 8 Μαρτίου (ώρα 19:00) στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η προβολή οργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το ντοκιμαντέρ του Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ «Με λένε Μαλάλα» («He Named Me Malala») παρουσιάζουν το National Geographic Channel και το CineDoc σε συνεργασία με το Megaron Plus, την Τρίτη 8 Μαρτίου (ώρα 19:00) στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Η προβολή οργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Πρόκειται για το κινηματογραφικό πορτρέτο της Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία τραυματίστηκε όταν οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον του σχολικού λεωφορείου στο οποίο επέβαινε με τις φίλες της στο Πακιστάν.

Η 15χρονη τότε Mαλάλα, που είχε στοχοποιηθεί για τη δράση της υπέρ της μόρφωσης των κοριτσιών δέχτηκε πυρά στο κεφάλι, γεγονός που προκάλεσε την κατακραυγή των μέσων μαζικής ενημέρωσης διεθνώς.

Από ακτιβίστρια για την εκπαίδευση στο Πακιστάν, η Μαλάλα μετατράπηκε σε ηγετική φυσιογνωμία της εκστρατείας για τα δικαιώματα των παιδιών σε όλο τον κόσμο και, τον Δεκέμβριο του 2014, έγινε η νεαρότερη κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην ιστορία του θεσμού, ενώ είναι επίσης συν-ιδρύτρια του Ταμείου Μαλάλα (Malala Fund).

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ, μετά τα επιτυχημένα ντοκιμαντέρ «Waiting For Superman» και «An Inconvenient Truth», παρουσιάζει τη Μαλάλα, τον πατέρα της Ζία και όλη την οικογένειά της, που έχει αφοσιωθεί στον αγώνα για τα δικαιώματα των κοριτσιών παγκοσμίως.

Μέσα από τον φακό του Γκούγκενχαϊμ, ο θεατής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την Μαλάλα στην καθημερινή ζωή της στο σπίτι με τα αδέλφια και τους γονείς της, αλλά και να κατανοήσει τη σχέση της με τον πατέρα της, ο οποίος της εμφύσησε την αγάπη για τη μόρφωση και της ενέπνευσε τις γεμάτες πάθος ομιλίες της στα Ηνωμένα Έθνη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.

Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024