Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: Η δημιουργία πηγάζει από την πολυμορφία

Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: Η δημιουργία πηγάζει από την πολυμορφία

Τη δύναμη της μουσικής να εμψυχώνει, να εμπνέει, να συνδέει και να ενώνει ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και με διαφορετικές κουλτούρες, έχει στόχο να αναδείξει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι. «Ελπίζουμε μέσα από τη μουσική, να δείξουμε ότι η δημιουργία πηγάζει μέσα από την πολυμορφία και να τονίσουμε όχι το τι μας χωρίζει, άλλα το τι μας ενώνει» δηλώνουν στο in.gr οι Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν και ο Δημήτρης Τρύφων, ιδρυτές του Φεστιβάλ, τρεις νέοι άνθρωποι με μεγάλη αγάπη για την κλασική μουσική.

Τους τελευταίους μήνες η Λέσβος και οι κάτοικοί της έχουν συγκεντρώσει επάνω τους τα φώτα του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Οι καθημερινές ροές προσφύγων τούς έφεραν αντιμέτωπους που πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όμως, κατάφεραν να προβάλουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Το καλοκαίρι, η Λέσβος θα στείλει ακόμα ένα μήνυμα ενότητας. Όχημα αυτή τη φορά θα είναι το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (16 ώς τις 19 Αυγούστου), που συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποδεικνύοντας ότι η μουσική εμψυχώνει, εμπνέει, συνδέει και ενώνει τους ανθρώπους.

«Μετά την επιτυχία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου πέρυσι τον Αύγουστο, έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε για το 2ο Φεστιβάλ με μεγάλη χαρά. Θέλουμε, με όχημα την μουσική, να παρουσιάσουμε διαφορετικές κουλτούρες και χώρες του κόσμου» δηλώνουν στο in.gr οι Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν και ο Δημήτρης Τρύφων, ιδρυτές του Φεστιβάλ, τρεις νέοι άνθρωποι με μεγάλη αγάπη για την κλασική μουσική.

Όπως επισημαίνουν, «φέτος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει έργα στα οποία συναντιούνται διάφορες μουσικές παραδόσεις, δημιουργώντας ένα αρμονικό αποτέλεσμα». «Ελπίζουμε μέσα από την μουσική, να δείξουμε ότι η δημιουργία πηγάζει μέσα από την πολυμορφία και να τονίσουμε όχι το τι μας χωρίζει, άλλα το τι μας ενώνει!» τονίζουν.

Οι προετοιμασίες για το 2 Φεστιβάλ στον γοητευτικό Μόλυβο έχουν ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς και σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα. Στόχος των διοργανωτών είναι να παρουσιάσουν και φέτος ένα φεστιβάλ ιδιαίτερα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου που, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές του νησιού, θα αποτελέσει πόλο έλξης για το διεθνές μουσικόφιλο κοινό.

Σε Θεσσαλονίκη, Βερολίνο και Ντύσελντορφ

Πριν το Μόλυβο, το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, το Βερολίνο και το Ντύσελντορφ.

Το μουσικό ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις – Metamorphoses» του Βαγγέλη Ευθυμίου, που αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο όσα συνέβησαν μερικές μέρες πριν και κατά τη διάρκεια του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου το καλοκαίρι του 2015, επιλέχθηκε για να προβληθεί στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Ραντιάλσυστέμ (4 Απριλίου), τον ιδιαίτερα δημοφιλή χώρο τεχνών της γερμανικής πρωτεύουσας, αλλά και στη Μουσική Σχολή Κλάρα Σούμαν (5 Απριλίου), μουσικό πυρήνα του Ντύσελντορφ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι «Μεταμορφώσεις» θα προβληθούν στις 16 και 17 Μαρτίου στην Αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη – Αποθήκη Δ’ Λιμάνι (ώρες προβολής: 16/3 22:30 και 17/3 17:30).

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, τους ιδρυτές και καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα των δύο εκδηλώσεων στην Γερμανία περιλαμβάνει, εκτός από την προβολή του ντοκιμαντέρ, ζωντανή συναυλία της Δανάης και Κυβέλης Ντέρκεν, παρουσίαση της Λέσβου από τον πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής Φορέα Τουρισμού Μολύβου Νίκο Μπακάλμπαση και ανοιχτή συζήτηση των ιδρυτών και διοργανωτών του Φεστιβάλ με το κοινό.




Το «Μουσικό Κλειδί»

Οι δραστήριοι διοργανωτές του Φεστιβάλ έχουν κι άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες να αναδείξουν.

Μέσα από το «Μουσικό Κλειδί», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και με την υποστήριξη της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, κατάφεραν να μυήσουν στη μαγεία της μουσικής 1.700 μαθητές από σχολεία της Μυτιλήνης, της Καλλονής, του Μολύβου, του Παπάδου και της Αγιάσου.

Τέλος, τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη προβολή των «Μεταμορφώσεων» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ενώ το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου το μόνιμο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχθηκε την Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν για το παιδικό εργαστήρι «Μουσικό Κλειδί» και τη συναυλία που έδωσαν σε μία κατάμεστη αίθουσα, ερμηνεύοντας την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Ίγκορ Στραβίνσκυ για πιάνο 4 χέρια.

Άννα Ανδίρα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024