Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Λιβ Σράιμπερ μιλά στο in.gr

Ο Λιβ Σράιμπερ μιλά στο in.gr

Μετρά 22 χρόνια καριέρας. Ο Λιβ Σράιμπερ μπορεί να κινείται από τις πιο σινεφίλ επιλογές (όπως το Spotlight που κέρδισε το Όσκαρ) στα μεγάλα μπλοκμπάστερ, όπως το Salt ή το 5ο Κύμα (από την Πέμπτη στις αίθουσες). Η μεγάλη του επιτυχία, όμως, αυτή τη στιγμή είναι τηλεοπτική και ονομάζεται Ρέι Ντόνοβαν. Το in.gr συνάντησε τον διάσημο ηθοποιό και μίλησε μαζί του.

Μετρά 22 χρόνια καριέρας. Ο Λιβ Σράιμπερ μπορεί εύκολα να κινείται από τις πιο σινεφίλ επιλογές (όπως το πρόσφατο Spotlight που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας) στα μεγάλα μπλοκμπάστερ, όπως το «Salt» ή το «5ο Κύμα» που θα προβάλλεται από την Πέμπτη στις αίθουσες.

Στο «5ο Κύμα» ο Σράιμπερ ερμηνεύει έναν αξιωματικό του στρατού σε μία σχεδόν κατεστραμμένη -από την επίθεση εξωγήινων- Γη.

Παράλληλα, ο Σράιμπερ σημειώνει τεράστια επιτυχία ως Ρέι Ντόνοβαν στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Αποστολή του Ρέι Ντόνοβαν είναι να εξαφανίζει τα προβλήματα των πλούσιων πελατών του. Είναι ο ρόλος που έχει φέρει τρεις φορές υποψήφιο τον Σράιμπερ για Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας σε τηλεοπτική σειρά.

Το in.gr συνάντησε τον διάσημο ηθοποιό στο Κανκούν του Μεξικό και μίλησε μαζί του για σινεμά, επιστημονική φαντασία και για το ποιος θα καθόταν στη θέση του οδηγού σε μία συνεργασία με τη σύζυγό του Ναόμι Γουότς.

«Μου άρεσε πάντα η επιστημονική φαντασία. Τη λατρεύω. Πριν από λίγο καιρό δούλευα σε μία ταινία με τον Τόμπι ΜακΓκουάιρ που είναι ένας από τους παραγωγούς της ταινίας και μου ζήτησε να συμμετάσχω στο «5ο Κύμα» και είπα: «Φυσικά». Μετά συνάντησα τον Τζέι που είχε γυρίσει μία ταινία που μου άρεσε, το «The Disappearance of Alice Creed» και αυτό ήταν.

» Είμαι ηθοποιός και δουλειά μου είναι να κάνω ταινίες και να πληρώνομαι γι’ αυτό. Συχνά πρέπει να πηγαίνω εκεί που είναι τα λεφτά και συνήθως στις ταινίες tentpole (σ.σ. ένα μεγάλο blockbuster που τα κέρδη του θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν και άλλες ταινίες της εταιρείας παραγωγής) οι ηθοποιοί πληρώνονται καλύτερα από ότι σε ανεξάρτητες ταινίες ή σε σπουδαστικές ταινίες. Μπορείς, όμως, να προσπαθήσεις να επιλέξεις ταινίες που πιστεύεις ότι έχουν στην καρδιά τους κάποια αξία. Αισθάνθηκα ότι αυτή η ταινία είχε, ότι οι άνθρωποι που την έκαναν ήταν ενδιαφέροντες και μου άρεσε πάντα το είδος της επιστημονικής φαντασίας. Στις καλύτερες στιγμές της, η επιστημονική φαντασία δεν έχει καμία σχέση με τους εξωγήινους, αλλά αποτελεί προβολή των δικών μας φόβων, ερωτηματικών, φαντασιώσεων για τους εαυτούς μας. Πιστεύω ότι «Το Πέμπτο Κύμα» ακολουθεί αυτή την παράδοση.

» Αρχικά ζήτησα να παίξω εγώ τον ρόλο της δυνατής γυναίκας πρωταγωνίστριας, αλλά δυστυχώς δεν εκτίμησαν αυτό που είχα να δώσω. Έτσι κατέληξα να παίξω τον συνταγματάρχη Βος. Είναι στρατιωτικός, επικεφαλής του κατακερματισμένου στρατού μετά το 2ο και το 3ο κύμα και στόχος του είναι να συγκεντρώσει τους επιζώντες και να πολεμήσει για να υπερασπιστεί τη Γη στο 4ο και 5ο κύμα. Αν χρειάστηκε να περάσω από βασική εκπαίδευση για τον ρόλο μου; Όχι, είμαι ανώτερος αξιωματικός και κάθομαι στο γραφείο. Ευτυχώς, γύριζα τον Ρέι Ντόνοβαν εκείνη την περίοδο, οπότε ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση. Έτοιμος. Είμαι πάντα έτοιμος όταν ερμηνεύω τον Ρέι.

» Με εντυπωσίασε η Κλόε (Γκρέις Μόρετς). Δεν είχα συνεργαστεί ποτέ πριν μαζί της, είχα ακούσει όμως καλά λόγια. Είναι σταθερή. Επαγγελματίας και πιο ώριμη από την ηλικία της. Σκέφτεσαι πώς ήσουν εσύ στην ηλικία της. Ήμουν τόσο cool και συγκεντρωμένος; Δεν νομίζω. Είναι ωραίο όμως να βλέπεις πόσο ταλαντούχα παιδιά υπάρχουν σε αυτή την ηλικία.

» Πρέπει να αφήσεις τα παιδιά σου να κάνουν αυτό που θέλουν. Συνειδητοποιώ ότι έχουν την προδιάθεση (να γίνουν ηθοποιοί), αφού αυτό βλέπουν όλη την ώρα. Τμήμα της ευθύνης που έχω εγώ είναι να τους προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες. Είναι δύσκολο εάν εργάζεσαι τόσο σκληρά όσο εγώ και η Ναόμι (Γουότς) και τα έχεις κοντά σου για τόσο διάστημα. Την ίδια στιγμή, γιατί να τους το αρνηθώ; Θυμάμαι τη χαρά μου όταν πρωτοανακάλυψα αυτή τη δουλειά, όταν ανακάλυψα το θέατρο. […] Δεν μπορείς να αρνηθείς στα παιδιά σου αυτό που θα ανακαλύψουν. Πρέπει να τα στηρίξεις. Θα τους πω για τα προβλήματα, αλλά νομίζω θα τα γνωρίζουν ήδη όταν φτάσουν στην ηλικία να θέλουν να το κάνουν.

» Δεν ακολούθησα ποτέ εκείνο το είδος υποκριτικής, όπου χρειαζόταν να χαθώ στον ρόλο μου. Ήθελα να με φωνάζουν με το όνομα μου (και όχι με εκείνο του χαρακτήρα μου) και δεν πίστεψα ποτέ ότι ένας χαρακτήρας θα μπορούσε να σε απορροφήσει πλήρως, μέχρι που έπαιξα τον Ρέι Ντόνοβαν.

» Όταν κάνεις τηλεόραση βάζεις τον εαυτό σου σε μία κατάσταση, κάθε ημέρα, για 14 ώρες την ημέρα, ξανά και ξανά και αναπτύσσεις συνήθειες. Πρέπει να βρεις τρόπο να αντιμετωπίσεις αυτή τη διαδικασία. Η Φράνσις Κονρόι που είναι μια ηθοποιός που θαυμάζω και λατρεύω μού είπε ότι κάνει διαλογισμό πριν ξεκινήσει και στο τέλος κάθε ημέρας, αφού έχει παίξει τις σκηνές της. Προσπαθώ να το κάνω και πραγματικά λειτουργεί.

» Σε μια ταινία δουλεύεις τρεις μήνες, ενώ σε μία τηλεοπτική σειρά δουλεύεις επί έξι μήνες και μετά επιστρέφεις την επόμενη χρονιά. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά σε μία σειρά σαν τον Ray Donovan που είναι τόσο βίαιη και τόσο έντονη.

» Πάντα με εκπλήσσει όταν κάτι που κάνω έχει επιτυχία.

» (To Ray Donovan) είναι μία φανταστική ανδρική σειρά που έχει γραφτεί από γυναίκα. Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό βλέπουμε στη σειρά τις φαντασιώσεις της (δημιουργού της σειράς Αν Μπίντερμαν), τις διεστραμμένες φαντασιώσεις της για τους άνδρες. Για τον πατέρα της, τον αδελφό της, τις σχέσεις της με τους πρώην εραστές της, για το πώς συμπεριφέρονται, για το πως θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να συμπεριφέρονται οι άνδρες. Το βρίσκω θαυμάσιο.

» Πρόκειται για μία ανδρική σειρά που είναι απατηλά θηλυκή. Νομίζω ότι αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας: Γυναίκες που γράφουν για άνδρες και άνδρες που γράφουν για γυναίκες.

» Θυμάμαι παλαιότερα, όταν ήμουν πιο νέος, ήθελα να βρίσκομαι εγώ στη θέση του οδηγού όταν γύριζα μια σκηνή. Πλέον θεωρώ διασκεδαστικό να είμαι εγώ ο μεγαλύτερος, να σκέφτομαι ότι όλο αυτό θα συνεχιστεί και μετά από εμένα.

» Ελπίζω στο μέλλον να συνεργαστώ με τη Ναόμι. Ξέρω ήδη ποιος θα είναι στη θέση του οδηγού. Η Ναόμι φυσικά».

* Το «5ο Κύμα» θα προβάλλεται από την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή Feelgood.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024