Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόνι Ντεπ σε ρόλο Ντόναλντ Τραμπ σε 50λεπτη σατιρική ταινία

Τζόνι Ντεπ σε ρόλο Ντόναλντ Τραμπ σε 50λεπτη σατιρική ταινία

Ο Τζόνι Ντεπ ως Ντόναλντ Τραμπ; Και, όμως, ο δημοφιλής ηθοποιός ερμηνεύει τον Ρεπουμπλικάνο πολιτικό και μάλιστα σε μία ταινία που ήδη προβάλλεται στο Διαδίκτυο. Το σατιρικό Funny or Die παρουσιάζει την «χαμένη» ταινία των '80s που βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Τραμπ «The Art of the Deal». Και το πιο αξιοπερίεργο είναι ότι η όλη επιχείρηση των γυρισμάτων παρέμεινε μυστική παρά τη συμμετοχή του διάσημου σούπερ σταρ.

Ο Τζόνι Ντεπ ως Ντόναλντ Τραμπ; Και, όμως, ο δημοφιλής ηθοποιός ερμηνεύει τον Ρεπουμπλικάνο πολιτικό και μάλιστα σε μία ταινία που ήδη προβάλλεται στο Διαδίκτυο.

Το σατιρικό Funny or Die ξεκίνησε το streaming της 50λεπτης χιουμοριστικής ταινίας «Donald Trump’s the Art of the Deal: The Movie» την Τετάρτη, ημέρα της νίκης του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προκριματικές εκλογές στο Νιού Χαμσάιρ.

Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από το βιβλίο επιχειρηματικών συμβουλών του Τραμπ «The Art of the Deal».

Αφηγητής είναι ο σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ταινία που θα δούμε δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1980 και ότι ο Τραμπ είναι σεναριογράφος – παραγωγός – σκηνοθέτης – πρωταγωνιστής. Αλλά… δεν προβλήθηκε ποτέ καθώς ένας αγώνας πήγε στις καθυστερήσεις και ο εξοργισμένος Τραμπ που έχασε τη θέση στο primetime έκρυψε για πάντα την ταινία.

Μάλιστα, η ταινία θυμίζει κακής ποιότητας βιντεοκασέτα και σύμφωνα με τους New York Times μπορεί να εγκαθιδρύσει ένα νέο είδος ταινιών: εκείνο της ψεύτικης ταινίας.

Ο Άνταμ ΜακΚέι, συνιδρυτής του Funny or Die, συνέχισε το αστείο που ξεκίνησε ο Ρον Χάουαρντ. Μιλώντας στους New York Times είπε ότι θεωρεί «αυτή την ταινία ως σημαντικό ιστορικό αρχείο που ήταν κρυμμένο εδώ και πολύ καιρό, όπως η ταινία του Τζέρι Λούις για τον κλόουν και το Ολοκαύτωμα» (η ταινία στην οποία αναφέρεται ο ΜακΚέι είναι του 1972 και δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας).

Ο ΜακΚέι είναι σκηνοθέτης της ταινίας Το Μεγάλο Σορτάρισμα και υποψήφιος για Όσκαρ φέτος. Στο Funny or Die συνεργάζεται με τον ηθοποιό Γουίλ Φέρελ και τον Τζαντ Άπατοου.

Το πιο αξιοπερίεργο είναι ότι η ταινία είχε μείνει μυστική μέχρι σήμερα. Ο Ντεπ γύρισε την ταινία σε διάρκεια τεσσάρων ημερών μέσα στον Δεκέμβριο. Η Μικέλα Γουότκινς ερμηνεύει την Ιβάνα Τραμπ, ενώ στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Άλφρεντ Μολίνα, Πάτον Όσβαλντ, Άντι Ρίχτερ και Τζέικομπ Τρέμπλεϊ (ο πιτσιρικάς του The Room).

Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο Τζο Ραντάτσο πρώην συντάκτης του σατιρικού The Onion και ο Τζέρεμι Κόνερ σκηνοθέτησε την ταινία.

Ο Όουεν Μπερκ του Funny or Die που είχε την ιδέα, σημειώνει: «Στόχος ήταν να κινηθούμε πολύ γρήγορα, επειδή πιστεύαμε ότι ο Τραμπ θα έφευγε» τουλάχιστον από την προεδρική κούρσα. «Όταν παραδόξως δεν έφυγε, είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να το κρατήσουμε μυστικό για λίγο περισσότερο».

Η παραγωγή τα κατάφερε και έτσι μπορούμε να απολαύσουμε τον Ντεπ ως Τραμπ. «Ο Τζόνι έφερε μία ολόκληρη ομάδα επαγγελματιών να τον βοηθήσουν να μπει στο πετσί του ρόλου. Ή τουλάχιστον για το styling των μαλλιών του» σημειώνει ο Μπερκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Funny or Die σατιρίζει τον Τράμπο. Τον Σεπτέμβριο είχε προβληθεί ο «Μεξικανός Ντόναλντ Τραμπ» που δείχνει τον Τζορτζ Λόπες να παίζει τον Ντονάλντο Τράμπεζ, έναν Μεξικανό πολιτικό που προτείνει έναν φράχτη για να «κρατήσει τους τεμπέληδες Αμερικανούς έξω» από το Μεξικό.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024