Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακαδημία: Διπλασιάζει τις γυναίκες-μέλη και τους εκπροσώπους μειονοτήτων

Ακαδημία: Διπλασιάζει τις γυναίκες-μέλη και τους εκπροσώπους μειονοτήτων

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που απονέμει τα Όσκαρ ανακοίνωσε μέτρα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι λευκές υποψηφιότητες. Συγκεκριμένα, η Ακαδημία δεσμεύτηκε να διπλασιάσει μέχρι το 2020 τις γυναίκες μέλη της Ακαδημίας, καθώς και τους εκπροσώπους μειονοτήτων.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που απονέμει τα Όσκαρ ανακοίνωσε μέτρα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι λευκές υποψηφιότητες.

Συγκεκριμένα, η Ακαδημία δεσμεύτηκε να διπλασιάσει μέχρι το 2020 τις γυναίκες μέλη της Ακαδημίας, καθώς και τους εκπροσώπους μειονοτήτων.

Παράλληλα, η Ακαδημία αποφάσισε να δίνει σε νέα μέλη της Ακαδημίας τη δυνατότητα να ψηφίζουν για δέκα έτη, δυνατότητα η οποία θα αφαιρείται εάν τα μέλη της Ακαδημίας δεν είναι «ενεργά σε κινηματογραφικές ταινίες» στο μεσοδιάστημα.

Έρευνα των Los Angeles Times είχε βρει πριν από μερικά χρόνια ότι ανάμεσά στα μέλη της Ακαδημίας βρίσκονται και άτομα που έχουν εγκαταλείψει εντελώς την βιομηχανία του σινεμά, αλλά εξακολουθούν να ψηφίζουν για τα Όσκαρ (όπως μία καλόγρια, ένας ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου και ένας απόστρατος ειρηνευτικού σώματος).

«Η Ακαδημία πρόκειται να ηγηθεί και δεν θα περιμένει τη βιομηχανία να τη φτάσει» είπε η πρόεδρος της Ακαδημίας, Σέριλ Μπουν Άιζακς σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι ξεκινά η διαδικασία για την αλλαγή της σύνθεσης της Ακαδημίας.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν μετά τις δηλώσεις πολλών Αφροαμερικανών -όπως ο Σπάικ Λι και ο Γουίλ Σμιθ- οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να παραστούν στην τελετή απονομής των Όσκαρ.

Εν τω μεταξύ, πολλοί σχολίασαν τις δηλώσεις της Σάρλοτ Ράμπλινγκ, η οποία αποκάλεσε το μποϊκοτάζ της τελετής απονομής ως «ρατσιστικό κατά των λευκών».

Ωστόσο, η Ράμπλινγκ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι λυπάται που οι δηλώσεις της παρερμηνεύτηκαν.

«Αυτό που απλά εννοούσα ήταν ότι σε έναν ιδανικό κόσμο κάθε ερμηνεία θα έχει ισότιμες ευκαιρίες να ληφθεί υπόψη. Η διαφοροποίηση στην βιομηχανία μας αποτελεί σημαντικό θέμα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε» αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία η ηθοποιός καλωσορίζει τις πρωτοβουλίες της Ακαδημίας.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024