Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ποικίλες εκδηλώσεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Θεσσαλονίκη: Ποικίλες εκδηλώσεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων έχει προγραμματίσει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, έως τις 6 Ιανουαρίου 2016 θα λειτουργήσει και εκπτωτική αγορά εκδόσεων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και του Μουσείου.

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων έχει προγραμματίσει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στις 19:30, στην Αίθουσα 6 «Το βυζαντινό κάστρο» του Μουσείου θα φιλοξενηθεί το θεατρικό αναλόγιο «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Δ. Σολωμού, από τη Θεατρική Ομάδα «Μηχανή». Τη θεατρική ανάγνωση θα κάνει η Αναστασία Χατζηαστερίου, ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Λίλιας Λύτρα. Στην είσοδο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση σακιδίων πλάτης για τις ανάγκες των προσφύγων από τη Συρία.

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης», θα πραγματοποιηθεί συναυλία Μουσικής Δωματίου με το Duo Plegma που αποτελείται από τους Δημήτρη Καραγιαννακίδη (βιολοντσέλο) και Αλέξιο Λίζο (πιάνο) σε έργα Μπετόβεν, Σούμαν, Μέντελσον, Σοστακόβιτς. Τη συναυλία οργανώνει το Μουσείο και η «Πολυρρυθμία» (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία).

Επίσης, για τις ημέρες των εορτών, στον χώρο υποδοχής έχει στηθεί μικρή περιοδική έκθεση με τίτλο «Χριστός γεννιέται, χαρά στον κόσμο», όπου παρουσιάζονται εικόνες με θέματα από το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων, όπως η Γέννηση, η Φυγή στην Αίγυπτο και η Βάπτιση.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Παράλληλα, από τις 21 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 6 Ιανουαρίου 2016 θα λειτουργήσει και εκπτωτική αγορά εκδόσεων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και του Μουσείου. Το κοινό, μπορεί να προμηθευτεί αρχαιολογικές – επιστημονικές και άλλες εκδόσεις σε πολύ καλές τιμές, με εκπτώσεις που φτάνουν έως και 70%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024