Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Χορεύω, άρα επικοινωνώ»: Η Στέγη για τα Παιδικά Χωριά SOS

«Χορεύω, άρα επικοινωνώ»: Η Στέγη για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας, της αυτοπεποίθησης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας των παιδιών μέσα από την τέχνη του χορού η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φέρνει το σύγχρονο χορό στα Παιδικά Χωριά SOS, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ», όπου παιδιά με τη δράση τους βοηθούν άλλα παιδιά. Οι χορογραφίες οι οποίες θα δημιουργηθούν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας, της αυτοπεποίθησης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας των παιδιών μέσα από την τέχνη του χορού η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φέρνει το σύγχρονο χορό στα Παιδικά Χωριά SOS, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ», όπου παιδιά με τη δράση τους βοηθούν άλλα παιδιά.

Οι πρωτότυπες χορογραφίες, οι οποίες θα δημιουργηθούν από τις ίδιες τις ομάδες των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου (στις 19:00), με την κάθε χορογραφία να έχει διάρκεια 10-15 λεπτά.

H εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για τη διαδικασία του προγράμματος, καθώς και για την καθημερινότητα στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, στη Στέγη Νέων στο Παλαιό Φάληρο και στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ενέργειες των Παιδικών Χωριών SOS.

Το «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» βασίζεται στο πρόγραμμα «Dancing to Connect», το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου.

Η Στέγη, σε συνεργασία με την Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία τριών χορογραφιών με τη συμμετοχή παιδιών, εφήβων και οικογενειών που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS, από τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Τα εργαστήρια χορού πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, για τρεις ώρες ανά συνάντηση, από το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου έως και τις 12-13 Δεκεμβρίου 2015.

Οι χορευτές Κάντυ Καρρά, Γιάννης Νικολαΐδης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη και Ηλίας Χατζηγεωργίου συνεργάζονται με τις τρεις διαφορετικές ομάδες και πραγματοποιούν τα εβδομαδιαία εργαστήρια μαζί τους, από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει παιδιά 8-12 ετών από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, η δεύτερη ομάδα εφήβους 13-17 ετών από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, καθώς και από τη Στέγη Νέων στο Παλαιό Φάληρο, ενώ η τρίτη ομάδα περιλαμβάνει οικογένειες, μητέρες με τα παιδιά τους (βρέφη μέχρι και παιδιά έξι ετών) από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη.

Τα έξοδα της προετοιμασίας και της παράστασης καλύφθηκαν από την Trafigura Maritime Logistics, εταιρία που δραστηριοποιείται στο ναυτιλιακό τομέα, οι εργαζόμενοι της οποίας συγκέντρωσαν τις χορηγίες συνεργαζόμενων ναυτιλιακών επιχειρήσεων για τον σκοπό αυτό.

Καθώς οι δωρεές ξεπέρασαν κατά πολύ το κόστος της παραγωγής, η Τrafigura, σε συνεργασία με το Trafigura Foundation που εδρεύει στη Γενεύη, διπλασίασε το ποσό της χορηγίας, ώστε τα επιπλέον χρήματα να διατεθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τον εφοδιασμό ιδρυμάτων που εξυπηρετούν παιδιά και οικογένειες σε ανάγκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024