Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους στο Ίδρυμα Ευγενίδου

To Ίδρυμα Ευγενίδου φοράει και φέτος τα γιορτινά του και περιμένει και αυτά τα Χριστούγεννα μικρούς και μεγάλους στο Ψηφιακό Πλανητάριο και στη Διαδραστική Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το «Άστρο των Χριστουγέννων», ο «Mαγεμένος Ύφαλος - Kaluoka Hina», ο «Θάνατος των Δεινοσαύρων», και το «Κρυμμένο Σύμπαν» είναι ορισμένες από τις ταινίες που θα προβληθούν στο Πλανητάριο.

To Ίδρυμα Ευγενίδου «φοράει» και φέτος τα γιορτινά του και περιμένει και αυτά τα Χριστούγεννα μικρούς και μεγάλους στο Ψηφιακό Πλανητάριο και στη Διαδραστική Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Από τις 7 Δεκεμβρίου, το Πλανητάριο θα προβάλει μια σειρά από εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τις παραστάσεις: «Το Άστρο των Χριστουγέννων», «Mαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka Hina», «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων», «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα», «Κρυμμένο Σύμπαν», «Κοράλλια και ύφαλοι».

Παράλληλα, συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας του ελεύθερου δύτη και φωτογράφου Στέφανου Κόντου «Με μια ανάσα: Η Ελλάδα κάτω από την Θάλασσα», που έχει ως θέμα την υποβρύχια φωτογραφία, την ελεύθερη κατάδυση και τον ελληνικό βυθό.

Εξάλλου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2016, καθώς και την περίοδο των εορτών (26-30 Δεκεμβρίου και 2-7 Ιανουαρίου), η Διαδραστική Έκθεση θα γιορτάσει την έλευση του χειμώνα με πειράματα και μουσική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Επίδειξη πειραμάτων: «Τα μυστήρια του χειμώνα» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες, ώρα 13:30 – 14:10).
  • Διαδραστική Αφήγηση: «Νότες, αριθμοί και φράκταλ!» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες, ώρα 16:30 – 17:00).
  • Διαδρομή για παιδιά από οκτώ έως 12 ετών: «Τι έχετε να πείτε για το φως κ. Νεύτωνα;». Στην ειδικά σχεδιασμένη αυτή διαδρομή οι γονείς γίνονται ξεναγοί και, μαζί με τα παιδιά, ανακαλύπτουν τις βασικές ιδιότητες του φωτός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024