Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τη νέα ταινία του Μάρκο Μπελόκιο ξεκινά το 28ο Πανόραμα

Με τη νέα ταινία του Μάρκο Μπελόκιο ξεκινά το 28ο Πανόραμα

Με τη νέα ταινία του Μάρκο Μπελόκιο Blood of My Blood σηκώνει αυλαία σήμερα, Τετάρτη, το 28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Με τη νέα ταινία του Μάρκο Μπελόκιο Blood of My Blood σηκώνει αυλαία σήμερα, Τετάρτη, το 28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Η ταινία κέρδισε το βραβείο της FIPRESCI (της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου) στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η προβολή της ταινίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής ΑΜΑ Films.

Πενήντα χρόνια πριν, ο Μάρκο Μπελόκιο γύρισε το περίφημο κινηματογραφικό του ντεμπούτο «Οι Γροθιές Στην Τσέπη» στη βόρειοιταλική πόλη του Μπόμπιο. Σήμερα επιστρέφει εκεί για να αφηγηθεί τις ιστορίες του Blood of My Blood (Sangue del Mio Sangue), του οποίου η πλοκή απλώνεται σε δύο διαφορετικά χρονικά φάσματα, με φόντο το ίδιο μοναστήρι της Santa Chiara.

Η ταινία εξιστορεί μια αλληλένδετη ιστορία σε δύο χρόνους: Ανοίγει στον 17ο αιώνα, παρακολουθώντας έναν νεαρό ιερέα, ο οποίος επιστρέφει στο πατρικό του για να θάψει τον δίδυμο αδελφό του, έναν ιερέα του τοπικού μοναστηριού, ο οποίος ως αυτόχειρας, απαγορεύεται να ταφεί από την εκκλησία. Η μοναχή που τον είχε ξελογιάσει, κατηγορείται για μαγεία και πρέπει να υποβληθεί σε τρεις δοκιμές -νερό, φωτιά και δάκρυα – για να αποδείξει την αθωότητά της, αν δεν ομολογήσει.

Στη δεύτερη ιστορία, πραγματοποιείται ένα χρονικό άλμα 400 χρόνων, όπου ο στρατιώτης της πρώτης ιστορίας ζει ως ένας καθημερινός πολίτης του Μπόμπιο και βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εξουσιαστικό και… βαμπιρικό άρχοντα της πόλης.

Το 28ο Πανόραμα διεξάγεται φέτος από τις 26 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους Ααβόρα και Λαϊς – Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Περισσότερες από 50 ταινίες από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κινηματογραφία υπόσχονται ανεπανάληπτες εμπειρίες θέασης, ενώ οι Αθηναίοι σινεφίλ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά έναν από τα πιο ιδιαίτερους και γόνιμους δημιουργούς του γαλλικού σινεμά, τον βετεράνο σκηνοθέτη, Μπερτράν Ταβερνιέ, επίσημο προσκεκλημένο της φετινής διοργάνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024