Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hellas Filmbox Berlin, το πρώτο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών του Βερολίνου

Hellas Filmbox Berlin, το πρώτο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών του Βερολίνου

Από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το Hellas Filmbox Berlin, το πρώτο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών του Βερολίνου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Babylon της γερμανικής πρωτεύουσας και σε αυτό θα προβληθούν 35 ταινίες ελλήνων δημιουργών.

Από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το Hellas Filmbox Berlin, το πρώτο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών του Βερολίνου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Babylon της γερμανικής πρωτεύουσας και σε αυτό θα προβληθούν 35 ταινίες ελλήνων δημιουργών.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 300.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο γερμανός παραγωγός Χανς Γκαϊσεντέρφερ. Πρόκειται για έναν από τους θεμελιωτές του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου, είναι ο δημιουργός της πιο πετυχημένης και μακροβιότερης τηλεοπτικής σειράς στην ιστορία της γερμανικής τηλεόρασης «Lindenstrasse», που προβάλλεται στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, σχεδόν 30 συνεχή χρόνια.

Πολυβραβευμένος και με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, ανάμεσα στους πιο γνωστούς τίτλους του είναι τα «Die gläserne Zelle» (1978), «Ediths Tagebuch» (1983), «Gudrun» (1992). Σήμερα, έχει μία από τις πιο γνωστές εταιρείες παραγωγής στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ, θα ταξιδέψει από τα τέλη Ιανουαρίου σε 10 με 15 γερμανικές πόλεις για να «συναντήσει» το κοινό τους.

Διάφορες Παράλληλες Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου.

Στο Jazz club b-flat θα ακούγεται όλες τις ημέρες ελληνική μουσική, ενώ θα παρουσιαστούν και ελληνικά Video Art.

Στο αφιέρωμα «Ελληνες Κινηματογραφιστές της Διασποράς» θα παρουσιαστούν ταινίες Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά θα υπάρχει και μια ενότητα επιλογής του διευθυντή του Φεστιβάλ Αστέρη Κούτουλα 4 ταινιών από σκηνοθέτες που ζουν στο Βερολίνο.

Επιπλέον, το Hellas Filmbox Berlin θα φιλοξενήσει την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου στις 22:00 το βράδυ στο Babylon, το Outview Film Festival Queer Ταινιών με τρεις ελληνικές queer ταινίες μικρού μήκους και θα ακολουθήσει πάρτι.

Mια σημαντική συνεργασία θα πραγματοποιηθεί με την Ανώτατη Σχολή Macromedia Εφαρμοσμένων Επιστημών (Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation), που θα ξεκινήσει με μία εκδήλωση στις 8 Ιανουαρίου. Στόχος της εκδήλωσης είναι να έρθουν σε διάλογο οι διάφορες κουλτούρες, με επίκεντρο την περίπτωση της Ελλάδας, μέσα από διαλέξεις, ταινίες και μουσική, αποτελώντας αφετηρία για μια γόνιμη διαπολιτισμική ανταλλαγή.

Τέλος, το Φεστιβάλ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας πρόκειται να παρουσιάσει τον Μάρτιο του 2016 ένα τετραήμερο αφιέρωμα στο έργο ελλήνων σκηνοθετών που ζουν και εργάζονται στο Βερολίνο αλλά και ταινίες, με ελληνικό θέμα, γερμανών σκηνοθετών.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζει και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ στην Ελλάδα και curator των Video Art προγραμμάτων είναι ο Μιχάλης Αργυρού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024