Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έλτον Τζον, Μπον Τζόβι και Χόζιερ σε 24ωρη συναυλία για το κλίμα

Έλτον Τζον, Μπον Τζόβι και Χόζιερ σε 24ωρη συναυλία για το κλίμα

Ο Έλτον Τζον, ο Τζον Μπον Τζόβι και ο Χόζιερ θα είναι η ψυχή 24ωρης συναυλίας που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου, στις 13 και 14 Νοεμβρίου, για να κινητοποιηθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Παρισιού για το Κλίμα.

Ο Έλτον Τζον, ο Τζον Μπον Τζόβι και ο Χόζιερ θα είναι η ψυχή 24ωρης συναυλίας που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου, στις 13 και 14 Νοεμβρίου, για να κινητοποιηθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη πριν την Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι (30 Νοεμβρίου-11 Δεκεμβρίου).

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, καλλιτέχνες, επιστήμονες και πολιτικοί, μεταξύ των οποίων ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, θα μετάσχουν στην εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «24 Ώρες της Πραγματικότητας και της Γης σε Απευθείας Μετάδοση: ο Κόσμος Παρακολουθεί», την πρωτοβουλία για την οποία είχε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ.

«Η εκδήλωση αυτή έχει στόχο να ασκήσει πιέσεις στους ηγέτες να καταλήξουν στην πιο σταθερή συμφωνία για το κλίμα και να ενθαρρύνει τον καθένα μας να αναλάβει δράση στη δική του κοινότητα» ανέφεραν οι διοργανωτές.

Η 24ωρη συναυλία είναι ο καρπός της σύμπραξης των πρωτοβουλιών Climate Reality και Live Earth και φιλοδοξεί «να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό καλλιτεχνών σε μια μεγάλη σκηνή, για να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή εμβέλεια».

Το Live Earth είχε προγραμματίσει συναυλίες σε όλες τις ηπείρους στις 18 Ιουνίου, αλλά αναβλήθηκαν και στην συνέχεια ακυρώθηκαν για να ενταχθούν στις δράσεις του Νοεμβρίου.

«Η διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα μπορεί να είναι μια στιγμή αποφασιστικής σημασίας για να αλλάξει η επικίνδυνη πορεία που έχουμε χαράξει για τον πλανήτη μας. Και θέλουμε οι παγκόσμιοι ηγέτες να ξέρουν ότι τους παρακολουθούμε και ότι είναι ώρα να δράσουν» δήλωσε ο Αλ Γκορ, ο οποίος τιμήθηκε μαζί με άλλους με το Νόμπελ Ειρήνης το 2007 για τη δέσμευσή του στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Σήμερα είναι πρόεδρος του Climate Reality Project.

Μεταξύ εκείνων που θα μετάσχουν στην εκδήλωση είναι, εκτός του Φρανσουά Ολάντ, ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν, ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φιλίπ Κουγιάρ, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Άναν και οι ηθοποιοί Ράιν Ρέινολντς, Τζάρεντ Λέτο και Εντ Μπέγκλεϊ Τζούνιορ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024