Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πράσινο φως» για την καταστροφή έργων παιδόφιλου καλλιτέχνη

«Πράσινο φως» για την καταστροφή έργων παιδόφιλου καλλιτέχνη

Μπορούν οι ποινικά κολάσιμες πράξεις ενός καλλιτέχνη να κηλιδώσουν το έργο του; Η βρετανική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι μπορούν και εξέδωσε μια απόφαση - σταθμό σύμφωνα με την οποία επιτρέπει την καταστροφή έργων του καταδικασμένου για παιδοφιλία εικαστικού Γράχαμ Οβέντεν.

Μπορούν οι ποινικά κολάσιμες πράξεις ενός καλλιτέχνη να κηλιδώσουν το έργο του; Η βρετανική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι μπορούν και εξέδωσε μια απόφαση – σταθμό σύμφωνα με την οποία επιτρέπει την καταστροφή έργων του καταδικασμένου για παιδοφιλία εικαστικού Γράχαμ Οβέντεν.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ανάμεσα στα έργα αυτά είναι και φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών που ανήκαν στη συλλογή του και χρονολογούνται στα μέσα του 19ου αιώνα.

Η δικαστής Ελίζαμπεθ Ρόσκο δήλωσε ότι γνωρίζει πως η απόφαση θα προκαλέσει την οργή του καλλιτεχνικού κόσμου, ενώ ο ίδιος ο καλλιτέχνης υποστήριξε πως τα έργα του εκτίθενται σε δημόσιους χώρους εδώ και 40 χρόνια.

Η απόφαση ωστόσο βασίστηκε στο γεγονός ότι ορισμένες από τις εικόνες κρίθηκαν σεξουαλικά προκλητικές σε σχέση με τα ισχύοντα πρότυπα ευπρέπειας.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian άνοιξε ήδη τη συζήτηση για το αν πρέπει να δούμε με άλλο μάτι το έργο του Βαν Γκογκ επειδή αυτοκτόνησε, του Καραβάτζιο επειδή ήταν δολοφόνος ή τη μουσική του Μπρίτεν που είχε εμμονή με τα αγόρια σε εφηβική ηλικία, αποσυνδέοντας το έργο τέχνης από τις προθέσεις του δημιουργού του.

Ο Οβέντεν έχει δικαίωμα έφεσης εντός 21 ημερών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024