Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πράσινο φως» για την καταστροφή έργων παιδόφιλου καλλιτέχνη

«Πράσινο φως» για την καταστροφή έργων παιδόφιλου καλλιτέχνη

Μπορούν οι ποινικά κολάσιμες πράξεις ενός καλλιτέχνη να κηλιδώσουν το έργο του; Η βρετανική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι μπορούν και εξέδωσε μια απόφαση - σταθμό σύμφωνα με την οποία επιτρέπει την καταστροφή έργων του καταδικασμένου για παιδοφιλία εικαστικού Γράχαμ Οβέντεν.

Μπορούν οι ποινικά κολάσιμες πράξεις ενός καλλιτέχνη να κηλιδώσουν το έργο του; Η βρετανική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι μπορούν και εξέδωσε μια απόφαση – σταθμό σύμφωνα με την οποία επιτρέπει την καταστροφή έργων του καταδικασμένου για παιδοφιλία εικαστικού Γράχαμ Οβέντεν.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ανάμεσα στα έργα αυτά είναι και φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών που ανήκαν στη συλλογή του και χρονολογούνται στα μέσα του 19ου αιώνα.

Η δικαστής Ελίζαμπεθ Ρόσκο δήλωσε ότι γνωρίζει πως η απόφαση θα προκαλέσει την οργή του καλλιτεχνικού κόσμου, ενώ ο ίδιος ο καλλιτέχνης υποστήριξε πως τα έργα του εκτίθενται σε δημόσιους χώρους εδώ και 40 χρόνια.

Η απόφαση ωστόσο βασίστηκε στο γεγονός ότι ορισμένες από τις εικόνες κρίθηκαν σεξουαλικά προκλητικές σε σχέση με τα ισχύοντα πρότυπα ευπρέπειας.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian άνοιξε ήδη τη συζήτηση για το αν πρέπει να δούμε με άλλο μάτι το έργο του Βαν Γκογκ επειδή αυτοκτόνησε, του Καραβάτζιο επειδή ήταν δολοφόνος ή τη μουσική του Μπρίτεν που είχε εμμονή με τα αγόρια σε εφηβική ηλικία, αποσυνδέοντας το έργο τέχνης από τις προθέσεις του δημιουργού του.

Ο Οβέντεν έχει δικαίωμα έφεσης εντός 21 ημερών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024