Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση φωτογραφίας για τους πρόσφυγες στο μετρό του Συντάγματος

Έκθεση φωτογραφίας για τους πρόσφυγες στο μετρό του Συντάγματος

Η διαδρομή των προσφύγων από τη Συρία διαμέσου της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ προς την Ευρώπη αποτυπώνεται σε έκθεση φωτογραφίας που θα παρουσιάσει η UNICEF από αύριο, Πέμπτη ως την ερχόμενη Κυριακή στο σταθμό μετρό του Συντάγματος. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 50 φωτογραφίες, τις οποίες υπογράφουν δέκα φωτογράφοι από όλο τον κόσμο.

Η διαδρομή των προσφύγων από τη Συρία διαμέσου της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ προς την Ευρώπη αποτυπώνεται σε έκθεση φωτογραφίας που θα παρουσιάσει η UNICEF από αύριο, Πέμπτη ως την ερχόμενη Κυριακή στο σταθμό μετρό του Συντάγματος.

«Αυτά τα παιδιά που βιώνουν τη βία του πολέμου δεν θα πάνε στο σχολείο ή θα πάνε καθυστερημένα σε μια διαφορετική χώρα. Όμως, το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι ένα δικαίωμα όλων των παιδιών» εξηγεί στο ΑΠΕ ο γενικός διευθυντής της ελληνικής εθνικής επιτροπής της UNICEF, Ηλίας Λυμπέρης.

«Θέλαμε σε αυτή την ταραγμένη εποχή να δώσουμε το στίγμα ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά» προσθέτει ο ίδιος.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 50 φωτογραφίες, τις οποίες υπογράφουν δέκα φωτογράφοι από όλο τον κόσμο, που συνεργάζονται με τη UNICEF.

Αυτή την περίοδο η UNICEF στοχεύει στη δημιουργία χώρων υποδοχής προσφύγων φιλικών προς τα παιδιά στην Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και την ΠΓΔΜ (στη Γευγελή), όπου διοργανώνονται ψυχαγωγικές δράσεις και συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Η έκθεση με τίτλο «Από τη Συρία στην Ευρώπη αναζητώντας ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό αύριο» θα πλαισιώσει το τετραήμερο σχολικό μπαζάρ της UNICEF στον ίδιο χώρο. Τετράδια, σακίδια, κασετίνες, μολυβοθήκες, παγούρια, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, μαρκαδόροι και άλλα χρήσιμα αντικείμενα για τους μαθητές θα διατίθενται στο μπαζάρ με στόχο να στηρίξουν το έργο της UNICEF για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Τα σχολικά είδη της UNICEF διατίθενται, επίσης, στα καταστήματα και στα περίπτερα της UNICEF και στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο (19 Σεπτεμβρίου- 4 Οκτωβρίου), ενώ τα τετράδια πωλούνται και από επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και τα ΕΛΤΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024