Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα συναυλιακά ραντεβού του φθινοπώρου

Τα συναυλιακά ραντεβού του φθινοπώρου

Κι αν το φθινόπωρο φέρνει αέρα και ανάσα δροσιάς, τουλάχιστον όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, στα συναυλιακά δρώμενα παραμένει ιδιαιτέρως καυτό και άξιος συνεχιστής της ενδιαφέρουσας -και πολιτιστικά- θερινής σεζόν.

Τζωρτζίνα Ντούτση

Περίεργο, δύσκολο, ταραχώδες ή απλώς… ζεστό, όπως και αν χαρακτηρίσει κανείς το φετινό καλοκαίρι, η ουσία είναι ότι βαδίζει γοργά προς το τέλος του, δίνοντας τη θέση του στη νέα και ελπιδοφόρα (;) σεζόν που ξεκινά.

Κι αν το φθινόπωρο φέρνει αέρα και ανάσα δροσιάς, τουλάχιστον όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, στα συναυλιακά δρώμενα παραμένει ιδιαιτέρως καυτό και άξιος συνεχιστής της ενδιαφέρουσας -και πολιτιστικά- θερινής σεζόν.

Έτσι μετά τους Prodigy, Judas Priest, Black Keys, Robbie Williams, Parov Stelar, Manu Chao, κ.ά., η νέα σεζόν κάνει ποδαρικό φέρνοντας στις ελληνικές μουσικές σκηνές γνωστά και αναγνωρισμένα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αλλά και σπουδαίους έλληνες καλλιτέχνες.

Από το πλήθος των συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν, αναλαμβάνουμε το δύσκολο έργο να επιλέξουμε 10 από αυτές, που δεν πρέπει να χάσετε.

Σεπτέμβριος

Οι θερινές σκηνές συνεχίζουν να σφύζουν από κόσμο και μελωδίες, καθώς ο ζεστός καιρός επιτρέπει ακόμα τις συναυλίες κάτω από τα αστέρια. Οι έλληνες καλλιτέχνες επιστρέφουν στη βάση τους, έπειτα από τις καλοκαιρινές περιοδείες τους και ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν το καλοκαίρι με τις τελευταίες καλοκαιρινές εμφανίσεις τους, ενώ οι ξένοι καλλιτέχνες που προσγειώνονται στη χώρα μας βάζουν την δική τους ξεχωριστή πινελιά στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Η πρώτη ημερομηνία που σημειώνουμε στο μουσικό μας ημερολόγιο είναι η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στον καταπράσινο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου. Ο συνθέτης θα μας παρουσιάσει «τραγούδια της μνήμης μας» έχοντας στο πλευρό του τους Κώστα Θωμαϊδη και Αφροδίτη Μάνου.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνει ακόμα ένας μεγάλος μας συνθέτης. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα βρεθεί κάτω από την Ακρόπολη, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, για να μας παρουσιάσει τα δυο έργα του «Χρονικό» και «Εντεύθεν». Τα έργα θα ερμηνεύσουν οι: Νατάσσα Μποφίλιου και Vassilikos (Χρονικό), Γιώργος Νταλάρας, Δήμος Αναστασιάδης, Δάφνη Ζουρνατζή (Εντεύθεν).

Το επόμενο ραντεβού δίνεται και πάλι στο Ηρώδειο, για την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, όπου το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια μεγαλειώδη -best of- συναυλία με τον πολυβραβευμένο συνθέτη κινηματογραφικών επιτυχιών, Alexandre Desplat. Μαζί του η 100μελής Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Στις 10 Σεπτεμβρίου ο δρόμος μάς οδηγεί στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων για μια μοναδική συναυλία για τον Θάνο Ανεστόπουλο που δίνει τη δική του προσωπική μάχη κατά του καρκίνου. Σε αυτή τη μουσική γιορτή για την αγάπη, την υγεία, τη φιλία και την αλληλεγγύ, τα Διάφανα Κρίνα επανασυνδέονται για μια βραδιά, ενώ στο κάλεσμα του Ανεστόπουλου ανταποκρίθηκαν οι Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης και The Last Drive.

Τα sold out στις συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη είναι συνηθισμένη υπόθεση. Έτσι ο κρητικός καλλιτέχνης έρχεται στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων όχι με μια, αλλά με δυο συναυλίες (14 και 15 Σεπτεμβρίου) για να αποζημιώσει το κοινό που ανυπομονεί να τον απολαύσει και πάλι στην πρωτεύουσα.

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου μας αποχαιρετά με δυνατές συναυλίες και σκληρούς ήχους. Δυο σημαντικά συγκροτήματα της metal και rock σκηνής επιστρέφουν στη χώρα μας με σκοπό να απογειώσουν το κοινό. Έτσι, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη (Fix Factory of Sound) και Αθήνα (Κτίριο 56, Ελληνικός Κόσμος) αντίστοιχα, υποδέχονται τους Machine Head, ενώ την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου το Terra Vibe Park στη Μαλακάσα ανοίγει για τελευταία φορά για φέτος τις πύλες του ανεβάζοντας στη σκηνή τους 30 Seconds to Mars.

Οκτώβριος

Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του μήνα δεν είναι άλλοι από το θρυλικό συγκρότημα των Sisters Of Mercy. Ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα που ανέδειξε η post punk σκηνή και αδιαμφισβήτητοι αρχιερείς του gothic rock, επιστρέφουν στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club.

Νοέμβριος

Το φθινόπωρο ρίχνει αυλαία δυναμικά με δυο -ιδιαιτέρως- αγαπητά στο ελληνικό κοινό συγκροτήματα. Έτσι την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14/11 το κοινό Θεσσαλονίκης (Fix Factory of Sound) και Αθήνας (Fuzz Live Music Club) αντίστοιχα, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά τους Calexico που συμπληρώνουν 20 χρόνια πορείας και καταφθάνουν στην Ελλάδα με νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους.

Τελευταίοι, όχι όμως και έσχατοι, οι βρετανοί ηγέτες του σκληρού ήχου, Paradise Lost, με πάνω από 25 χρόνια ιστορίας και επίσης νέο δίσκο στις αποσκευές τους επιστρέφουν στη χώρα μας και στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης (21/11) και στο Κτίριο 56 του Ελληνικού κόσμου (22/11).

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024