Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Η Ελλάδα με τον Σάιμον Ριβ» στο ΒΒC και με τη σφραγίδα του ΚΑΣ

«Η Ελλάδα με τον Σάιμον Ριβ» στο ΒΒC και με τη σφραγίδα του ΚΑΣ

Είναι παρουσιαστής στο BBC, συγγραφέας best seller βιβλίων, με ιδιαίτερο πάθος για ταξίδια και περιπέτεια. Ο Σάιμον Ριβ είναι ομολογουμένως ένας από τους πιο περιπετειώδεις ταξιδιώτες στον κόσμο και το ντοκιμαντέρ που σχεδιάζει για την Ελλάδα πήρε την έγκριση του ΚΑΣ ώστε να περιληφθούν γυρίσματα σε κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους, όπως στην Ακρόπολη, στην Πνύκα, στις Μυκήνες, στην Ολυμπία, στην Κνωσό, στους Δελφούς και στο λιμάνι του Λεχαίου στην Κόρινθο.

Είναι παρουσιαστής στο BBC, συγγραφέας best seller βιβλίων, με ιδιαίτερο πάθος για ταξίδια και περιπέτεια. Ο Σάιμον Ριβ είναι ομολογουμένως ένας από τους πιο περιπετειώδεις ταξιδιώτες στον κόσμο: Έχει περάσει μέσα από ζούγκλες και ερήμους, από δύσβατες και επικίνδυνες περιοχές ενώ, όπως πληροφορεί στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, έχει περπατήσει μέσα από ναρκοπέδια, έχει επιβιώσει από ελονοσία, έχει «υιοθετηθεί» από πρώην κυνηγούς κεφαλών και έχει κρατηθεί για κατασκοπεία από την KGB.

Ο 43χρονος παρουσιαστής και περιηγητής, που έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 120 χώρες κι έχει κάνει τον γύρο του κόσμου τρεις φορές για γνωστές τηλεοπτικές σειρές του BBC, έχει βρεθεί πολλές φορές στη χώρα μας. Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πιο αγαπημένων προορισμών του, ενώ όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει πολύ σύντομα για επαγγελματικούς λόγους.

Αφορμή είναι η παραγωγή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Ελλάδα με τον Σάιμον Ριβ» που θα γυριστεί σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως στην Ακρόπολη, στην Πνύκα, στις Μυκήνες, στην Ολυμπία, στην Κνωσό, στους Δελφούς και στο λιμάνι του Λεχαίου στην Κόρινθο.

Το σχετικό αίτημα απηύθυνε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το BBC, ζητώντας άδεια κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφισης στους παραπάνω και σε άλλους γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, τα μέλη του οποίου άναψαν ομόφωνα το πράσινο φως, πρόκειται για δύο κύκλους επεισοδίων, παραγωγής BBC, που θα παιχτούν στις αρχές του 2016 στη βρετανική τηλεόραση ενώ, μέσω δορυφόρου, θα «ταξιδέψουν» σε πολλές ακόμα χώρες.

Καμία από τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων δεν έφερε αντίρρηση ως προς το αίτημα, ωστόσο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, από το οποίο ζητήθηκε άδεια επίσκεψης στις αποθήκες του, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αντικείμενα που βρίσκονται υπό κατάσχεση, δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για «λόγους ασφαλείας, δεδομένου ότι πρόκειται για χώρους μη προσβάσιμους».

Ο Σάιμον Ριβ έχει κάνει πολλά ντοκιμαντέρ για άγνωστες περιοχές του κόσμου, επίσης έχει γράψει βιβλία για τη διεθνή τρομοκρατία, τη σύγχρονη ιστορία, αλλά και για τις περιπέτειές του. Έχει παρουσιάσει γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές του BBC, κάποιες από τις οποίες έχουν παιχτεί και στη χώρα μας, όπως «Ακολουθώντας τον Τροπικό του Καρκίνου» και «Ακολουθώντας τον Τροπικό του Αιγόκερω», ενώ τα βιβλία του «The New Jackals» (1998), «One Day in September» (2000) και «Tropic of Capricorn» (2007) έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των best sellers από τους New York Times.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024