Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Για αθέμιτη τιμολογιακή πρακτική ερευνάται η Ντίσνεϊλαντ

Παρίσι: Για αθέμιτη τιμολογιακή πρακτική ερευνάται η Ντίσνεϊλαντ

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπήκε η Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι (Εurodisney), μετά τις καταγγελίες που έφεραν στο φως οι Financial Times περί διακρίσεων στην τιμολογιακή πολιτική της, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης των επισκεπτών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένα πακέτο προσφοράς κοστίζει για τους Γάλλους 1.346 ευρώ, ενώ το ίδιο πακέτο κοστίζει για τους Βρετανούς 1.870 ευρώ και τους Γερμανούς 2.447 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπήκε η Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι (Εurodisney), μετά τις καταγγελίες που έφεραν στο φως οι Financial Times περί διακρίσεων στην τιμολογιακή πολιτική της, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, γερμανοί και γάλλοι τουρίστες πληρώνουν περισσότερα χρήματα για να εξασφαλίσουν την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο, ενώ πολλές φορές αποκλείονται από πακέτα προσφορών, γεγονός που παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί σε αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες για το ίδιο πακέτο γάλλοι επισκέπτες πλήρωσαν περίπου 15% λιγότερα χρήματα απ’ ότι Βρετανοί και Γάλλοι.

Όπως γράφουν οι FT, ένα πακέτο προσφοράς κοστίζει για τους Γάλλους 1.346 ευρώ, ενώ το ίδιο πακέτο κοστίζει για τους Βρετανούς 1.870 ευρώ και τους Γερμανούς 2.447 ευρώ.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες κι εξέφρασε ανησυχίες ότι η γαλλική Ντίσνεϊλαντ εμποδίζει τους επισκέπτες της, που προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες-μέλη της ΕΕ και δεν διαθέτουν πιστωτική κάρτα από γαλλική τράπεζα, από το να εξασφαλίσουν προνομιακά πακέτα εποχικών προσφορών.

Με βάση τον κανονισμό της ΕΕ, οι χώρες-μέλη απαγορεύεται να καθορίζουν τις τιμές σύμφωνα με την εθνικότητα ή τη χώρα διαμονής των επισκεπτών.

Η Γαλλία είναι τώρα υποχρεωμένη να διασφαλίσει ότι η Ντίσνεϊλαντ συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της ΕΕ περί θεμιτών εμπορικών πρακτικών, δήλωσε πηγή της ΕΕ στον Guardian, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες αναμένεται να επικοινωνήσουν με το Παρίσι για την υπόθεση αυτή.

Σε περίπτωση που η Γαλλία αρνηθεί να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος της Ντίσνεϊλαντ, οι Βρυξέλλες μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον του Παρισιού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024