Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η... «Ζωή Κωνσταντοπούλου» κλέβει την παράσταση στις «Εκκλησιάζουσες»

Η… «Ζωή Κωνσταντοπούλου» κλέβει την παράσταση στις «Εκκλησιάζουσες»

Η... πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κλέβει την παράσταση στην κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, που έχει ήδη ξεκινήσει την περιοδεία της ανά την Ελλάδα. Ο Γιάννης Μπέζος εμπνεύστηκε από την πρόεδρο της Βουλής, για να συνδέσει την πολιτική κωμωδία-σάτιρα του Αριστοφάνη με το σήμερα. «Δεν υπάρχει καμία διάθεση σατυρική στο πρόσωπο της προέδρου» δηλώνει ο Γιάννης Μπέζος.

Η… πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κλέβει την παράσταση στην κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου που έχει ήδη ξεκινήσει την περιοδεία της ανά την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Μπέζος εμπνεύστηκε από την πρόεδρο της Βουλής, για να συνδέσει την πολιτική κωμωδία-σάτιρα του Αριστοφάνη με το σήμερα.

Η δυναμική Πραξαγόρα που ξεσηκώνει τις γυναίκες της αρχαίας Αθήνας να ντυθούν άντρες και να μπουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου όπου περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία θα δεσπόσει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με τη μορφή της πρόεδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Πρώτα-πρώτα με ενέπνευσε γιατί έχουμε την ίδια σωματοδομή. Το φαντάστηκα εικαστικά, με το ντύσιμο και τα μαλλιά, ότι θα μπορούσε να έχει ένα ενδιαφέρον, δηλαδή να κάνει μία σύνδεση με το τώρα. Το έβαλα σαν μια νοστιμιά. Μορφολογικά παίρνουμε το στιλ της προέδρου της Βουλής, αυτό ήταν μία σκέψη δική μου, πριν προκύψουν όλα αυτά τα γεγονότα που τόσο πολύ θερμά πυροδότησαν την ατμόσφαιρα, γιατί και η Πραξαγόρα λέει κάποια πράγματα τα οποία είναι πολύ προχωρημένα για την εποχή, ακόμα και για τώρα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει καμία διάθεση σατυρική στο πρόσωπο της προέδρου, πιο πολύ μορφολογικά με ενδιέφερε εμένα και ό,τι εισπράξει ο καθένας» είπε στο Mega ο Γιάννης Μπέζος.

Οι Εκκλησιάζουσες, μια πολιτική κωμωδία-σάτιρα από τις πιο χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη ανεβαίνουν από το Εθνικό Θέατρο, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Για τις δύο παραστάσεις θα δοθούν 11.000 εισιτήρια στην ενιαία τιμή των 8 ευρώ και αφορούν στο άνω διάζωμα.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις της Επιδαύρου πραγματοποιείται από το Ελληνικό Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου 39).

Οι σταθμοί της περιοδείας της παράστασης μετά την Επίδαυρο είναι:

  • 8 Αυγούστου, Πάτρα, Ρωμαϊκο Ωδείο
  • 10 Αυγούστου, Ολυμπία
  • 23 Αυγούστου, Νέα Μάκρη
  • 28 Αυγούστου, Λάρισα
  • 31 Αυγούστου, Θεσσαλονίκη
  • 3 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο
  • 7 Σεπτεμβρίου, Βριλήσσια
  • 10 Σεπτεμβρίου, Βύρωνας
  • 13 Σεπτεμβρίου, Ελευσίνα
  • 19 Σεπτεμβρίου, Νέα Σμύρνη
  • 21 Σεπτεμβρίου, Παπάγου
  • 23 Σεπτεμβρίου, Ηλιούπολη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024