Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 13 λεπτά που δεν άλλαξαν την ιστορία

Τα 13 λεπτά που δεν άλλαξαν την ιστορία

«Τα 13 λεπτά που δεν άλλαξαν την ιστορία» (Elser), η νέα ταινία του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ (Η Πτώση) φέρνει στο επίκεντρο τον Γκέοργκ Έλσερ που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τον κόσμο, εάν είχε στη διάθεσή του τα 13 λεπτά που χρειαζόταν για να σκοτώσει τον Αδόλφο Χίτλερ. Δείτε στο in.gr αποκλειστικά το τρέιλερ της ταινίας.

«Τα 13 λεπτά που δεν άλλαξαν την ιστορία» (Elser), η νέα ταινία του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ (Η Πτώση) φέρνει στο επίκεντρο τον Γκέοργκ Έλσερ που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τον κόσμο.

Φτάνει να είχε στη διάθεση του 13 παραπάνω λεπτά. Μέσα σε αυτά τα 13 λεπτά η βόμβα που συναρμολόγησε ο ίδιος θα σκότωνε τον Αδόλφο Χίτλερ και τα πρωτοπαλίκαρα του.

Αλλά αυτό δεν ήταν γραφτό να συμβεί καθώς στις 8 Νοεμβρίου του 1939 ο Χίτλερ έφυγε από το σημείο, όπου είχε σχεδιαστεί η δολοφονία του, νωρίτερα από το αναμενόμενο, οδηγώντας τον Έλσερ στην απόλυτη καταστροφή.

Ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος που αναγνώρισε νωρίτερα από τους υπόλοιπους τον κίνδυνο που προμηνυόταν εξαιτίας του Χίτλερ, που ανέλαβε δράση όταν όλοι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών αξιωματούχων, εκτελούσαν πειθήνια διαταγές ή αποσιωπούσαν την κατάσταση; Τι ήταν αυτό που είδε και το οποίο οι Γερμανοί δεν είδαν ή δεν ήθελαν να δουν; Ποιος ήταν αυτός ο άντρας που είπε ευθαρσώς στους βασανιστές του ότι θέλησε να αποτρέψει την αιματοχυσία του παγκόσμιου πολέμου που ακολούθησε;

H ταινία – που θα βγει στις γερμανικές αίθουσες ανήμερα της 70ής επετείου από τη δολοφονία του Γκέοργκ Έλσερ – θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα σε διανομή Feelgood Entertainment και θα βγει στους κινηματογράφους στις 15 Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024