Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mε Judas Priest και Prodigy ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα του Rockwave

Mε Judas Priest και Prodigy ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα του Rockwave

Υπό τη σκιά των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων και του δημοψηφίσματος της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε η τρίτη φεστιβαλική ημέρα του φετινού, επετειακού Rockwave Festival. Το in.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει κλίμα και εντυπώσεις.

Υπό τη σκιά των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων και του δημοψηφίσματος της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε η τρίτη φεστιβαλική ημέρα του φετινού, επετειακού Rockwave Festival. Το in.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει κλίμα και εντυπώσεις.

Εν μέσω των δύσκολων στιγμών που ζει η ελληνική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες, η διοργανώτρια εταιρεία αποφάσισε -δικαίως όπως αποδείχτηκε χθες 4 Ιουλίου στη Μαλακάσα- να πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες συναυλίες για την τρίτη ημέρα του Rockwave και να αποζημιώσει όσους κατάφεραν να βρεθούν εκεί, απολαμβάνοντας δυο μεγάλα συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Η τρίτη ημέρα του φεστιβάλ είχε όλα τα συστατικά εκείνα που εξηγούσαν το λόγο που το Rockwave Festival έχει γίνει θεσμός στην Ελλάδα. Με δυο stages, rock συγκροτήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο στέλνοντας rock… κύματα σε αρκετές χιλιάδες κόσμου (δεδομένων και των συνθηκών) που βρέθηκαν στo Terravibe, το χθεσινό Rockwave θύμισε τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος του.

Η ημέρα ξεκίνησε από νωρίς και το κοινό ανέλαβαν να ζεστάνουν συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Electric Litany, Rotting Christ, John Garcia, Black Rebel Motorcycle Club, μέχρι να φτάσει η μεγάλη στιγμή των δυο πρωταγωνιστών της βραδιάς, Judas Priest και Prodigy.

Οι ηγέτες του heavy metal, Judas Priest, έκαναν την εμφάνισή τους στη Vibe Stage στις 21.30 με τον Rob Halford στα φωνητικά και τον ορεξάτο Richie Faulkner στην κιθάρα, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια επικοινωνούσε με το κοινό και το παρότρυνε να συμμετέχει. Και αν ο Faulkner ξεχώριζε για την όρεξη και την επικοινωνία του με τους fans, ο Halford μαγνήτισε τα βλέμματα με τις αγαπημένες leather και vinyl στιλιστικές του εμφανίσεις.

Η μπάντα έπαιξε παλαιότερα και καινούρια τραγούδια από τον τελευταίο της δίσκο Redeemer of Souls και ξεσήκωσε fans και μη, οι οποίοι έφτασαν να φωνάζουν το σύνθημα «είναι τρελός ο φαλακρός» για τον Halford. «Dragonaut», «Τurbo Lover», «Metal Gods», «Devil’s Child», «Redeemer of Souls» και φυσικά το «Breaking the Law» ήταν μερικά μόνο από τα τραγούδια της metal μπάντας, που ακούστηκαν στη Vibe Stage, ενώ το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στα δυο encore με τραγούδια όπως τα «Painkiller», «The Hellion» και «Living After Midnight».

Η βραδιά όμως δεν τελείωσε εκεί, αλλά μεταφέρθηκε στην Terra Stage για το εντυπωσιακό show των Prodigy, που ανέβηκαν στη σκηνή στις 23:20.

Εδώ το σκηνικό διαφορετικό αλλά τόσο γνώριμο, από το συγκρότημα που άλλαξε το ρου της ηλεκτρονικής μουσικής. Το φαντασμαγορικό light show, οι τριπαρισμένες, εκκωφαντικές μελωδίες, ο ατέλειωτος χορός, τα καπνογόνα, οι αεικίνητοι Keith Flint και Maxim Reality πάνω στη σκηνή, μπορεί να μην έχουν πια ό,τι πρωτόγνωρο έζησαν και θυμούνται οι βετεράνοι fans, όμως μας θύμισαν ξανά γιατί οι Prodigy θεωρούνται ένα από τα πιο επιδραστικά σχήματα της electronica.

Στο κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα show τους oι Prodigy παρουσίασαν τα δυνατά singles «Nasty», «Rock-Weiler», «The Day is my Enemy» από το τελευταίο άλμπουμ τους (που έρχεται έπειτα από έξι χρόνια δισκογραφικής απουσίας και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές) και εμβληματικά τραγούδια τους που απογείωσαν τον κόσμο:

«Βreathe», «Omen», «Firestarter», «Voodoo People», «Run With the Wolves», ενώ αποχαιρέτισαν το ελληνικό κοινό τους δυνατά με τα «Their Law» και «Take me to the Hospital».

Τέλος από τη βραδιά δεν έλειψε και πολιτική νότα, αφού για λίγα λεπτά μια παρέα από το κοινό σήκωσε για λίγα λεπτά ένα πανό σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η αυλαία του φετινού, επετειακού Rockwave Festval θα πέσει την Τρίτη 21 Ιουλίου με τη συναυλία του Manu Chao στο Τerra Vibe Park.

Τζωρτζίνα Ντούτση

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024