Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνιμη ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών γίνεται η ΚΟΑ

Μόνιμη ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών γίνεται η ΚΟΑ

Μόνιμη ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα είναι πλέον η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού τονίζοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο «εγκαινιάζεται μία περίοδο πιο δημιουργικής και παραγωγικής συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με την πρώτη ορχήστρα της χώρας». Επιπλέον, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας του Μεγάρου ως οργανισμού «στην υπηρεσία της κοινωνίας και του πολιτισμού».

Μόνιμη ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα είναι πλέον η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.

«Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζεται μία περίοδος πιο δημιουργικής και παραγωγικής συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με την πρώτη ορχήστρα της χώρας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

«Επιπλέον ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας του Μεγάρου ως οργανισμού στην υπηρεσία της κοινωνίας και του πολιτισμού» συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΟΜΜΑ και ΚΟΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη στέγαση της Ορχήστρας στο Μέγαρο, την πραγματοποίηση σειράς συμπαραγωγών, τόσο σε αίθουσες του Μεγάρου, όσο και στον Κήπο, καθώς και τη συμμετοχή της Ορχήστρας σε παραγωγές του Μεγάρου που προγραμματίζονται για τις επόμενες καλλιτεχνικές περιόδους.

«Δε θα μπορούσα παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι ΚΟΑ και ΟΜΜΑ θα συνεργαστούν υπό όρους αμοιβαίας ωφέλειας» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ, Στέφανος Τσιαλής.

«Αισθάνομαι, με δυο λόγια, ότι η ΚΟΑ, ένας θεσμός με ιστορία 140 χρόνων, επιστρέφει με καλές συνθήκες σε ό,τι ανέκαθεν θεωρούσε φυσικό της χώρο, δηλαδή στο Μέγαρο Μουσικής» πρόσθεσε.

Για «αλλαγή σελίδας στις σχέσεις του Μεγάρου με την ΚΟΑ» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ιωάννης Μάνος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ξηρό σαμπουάν: 7+1 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε αλλιώς

Θα κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024