Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Αστακός» του Λάνθιμου πρώτος στα στοιχήματα για Χρυσό Φοίνικα

Ο «Αστακός» του Λάνθιμου πρώτος στα στοιχήματα για Χρυσό Φοίνικα

Πολλές ήταν οι ταινίες που εντυπωσίασαν φέτος στις Κάννες και δύσκολη η απόφαση της κριτικής επιτροπής για το ποια ταινία θα κερδίσει την Κυριακή τον Χρυσό Φοίνικα. Τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν μεν ως φαβορί το The Lobster του Γιώργου Λάνθιμου, ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε το Carol, το Son of Saul ή ακόμα και το The Assassin να φεύγουν με το μεγάλο βραβείο. Αναλυτικά οι προβλέψεις

Πολλές ήταν οι ταινίες που εντυπωσίασαν φέτος στις Κάννες και δύσκολη η απόφαση της κριτικής επιτροπής για το ποια ταινία θα κερδίσει την Κυριακή τον Χρυσό Φοίνικα.

Τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν μεν ως φαβορί το The Lobster του Γιώργου Λάνθιμου, ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε το Carol, το Son of Saul ή ακόμα και το The Assassin να φεύγουν με το μεγάλο βραβείο.

Οι θεατές λάτρεψαν την ταινία του Λάνθιμου και φέτος η κριτική επιτροπή φαντάζει ιδανική για μία βράβευση του έλληνα σκηνοθέτη -καθώς περιλαμβάνει αρκετά πρωτοποριακά μυαλά, όπως οι αδελφοί Κοέν, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και ο Τζέικ Γκίλενχαλ ανάμεσα σε άλλους.

Δεδομένου, όμως, ότι υπήρχαν και εκείνοι που δεν ενθουσιάστηκαν και ότι το σινεμά του Λάνθιμου είναι ιδιαίτερο, ίσως το The Lobster να περιοριστεί σε κάποιο άλλο από τα μεγάλα βραβεία (βραβείο Σεναρίου και βραβείο Σκηνοθεσίας είναι αυτά που φαντάζουν πιθανότερα).

Τα γραφεία στοιχημάτων «ψηφίζουν» Αστακό

Φαβορί για Χρυσό Φοίνικα, σύμφωνα με όλα τα γραφεία στοιχημάτων, είναι ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου.

Το Paddy Power δίνει στην ταινία του Λάνθιμου απόδοση 3,5. Ακολουθείται από το Son of Saul και το Carol με απόδοση 6, αφήνοντας τις άλλες ταινίες πιο πίσω.

Απόδοση 3,5 δίνει και ελληνική ιστοσελίδα στοιχημάτων στο The Lobster. Η ταινία ακολουθείται από το Carol με απόδοση 5,5.

Τι λένε τα προγνωστικά

Εάν ο Λάνθιμος δεν κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα, θα μπορούσε να κερδίσει μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου το βραβείο Σεναρίου.

Η αγαπημένη ταινία στις Κάννες μέχρι στιγμής είναι το Carol του Τοντ Χέινς, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι δύο χρόνια μετά τη Ζωή της Αντέλ θα βραβευθεί και δεύτερη ταινία που θα έχει ως θέμα της την ερωτική σχέση ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Η ταινία θα μπορούσε να κερδίσει το Βραβείο της Επιτροπής, ενώ φαβορί θεωρείται και η Κέιτ Μπλάνσετ για την ερμηνεία της.

Πολύ θετικά σχόλια έχει συγκεντρώσει και το Son of Saul του Λάζλο Νέμες. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ούγγρου δημιουργού αφηγείται την ιστορία ενός εβραίου που προσπαθεί να θάψει ένα αγόρι στο Άουσβιτς. Καθώς φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι μία ιδιαίτερη συγκυρία που ίσως συγκινήσει την κριτική επιτροπή. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Γκέζα Ρέρινγκ, θα μπορούσε να κερδίσει και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας. Ο Νέμες θα μπορούσε να κερδίσει και το βραβείο σκηνοθεσίας.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα κύμα στήριξης στο The Assassin του Χου Χσιάο Χσιέν, μία ταινία εξαιρετικής ομορφιάς σύμφωνα με τους περισσότερους κριτικούς. Θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη και να πάρει Χρυσό Φοίνικα ή θα κερδίσει ένα από τα μικρότερα βραβεία (όπως το βραβείο της Επιτροπής ή το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής).

Στις γυναικείες ερμηνείες Κέιτ Μπλάνσετ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζάο Τάο είναι ανάμεσα στα φαβορί για βραβείο, ενώ στις ανδρικές βρίσκουμε τον Τιμ Ροθ (Cronic), τον Μάικλ Φασμπέντερ για τον Μακμπέθ, τον Γκέζα Ρέρινγκ (Son of Saul), τον Βενσάν Λίντον (La Loi du Marché), αλλά και τον Κόλιν Φάρελ για το The Lobster.

Εκτιμάται ότι ένα από τα βραβεία θα κερδίσει και το Tale of Tales του Ματέο Γκαρόνε. Το βραβείο της Επιτροπής είναι μία πιθανότητα…

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024